Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102’nci yılı, Edirne’de büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı. Ellerine Türk bayraklarını alan 7’den 70’e yüzlerce Edirneli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin yapıldığı Atatürk Bulvarı’nı doldurdu. Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterlerin alçak uçuşla halkı selamlaması, törende duygusal ve gururlu anlar yaşattı.

Törenler Valilikte Tebriklerin Kabulüyle Başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sabah saat 10.15’te Edirne Valisi Yunus Sezer’in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebriklerin ardından kutlamalar, Atatürk Bulvarı’ndaki tören alanında devam etti.
Burada Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Filiz Gencan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu üstü açık askeri araçla halkı selamladı. Vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla selamlamaya eşlik etmesi, alanda büyük bir birlik ve coşku havası oluşturdu.

Protokol ve Vatandaşlar Cumhuriyet İçin Bir Arada
Törende; Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Filiz Gencan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, CHP Milletvekili Baran Yazgan, İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Edirnelilerin Cumhuriyet’e olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Vali Sezer: “Cumhuriyetimiz 102 Yıldır Aziz Milletimizin Gururudur”
Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 102’nci yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
“Cumhuriyetimiz 102 yıldır aziz milletimizin gururudur. Biz, kökü ve mazisiyle güçlü bir milletiz. Şehitlerimizin kanıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız,” dedi.
Sezer ayrıca, Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yaparak, “Edirne, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında parlayan bir şehir olmaya devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Helikopterler Halkı Selamladı, Bayram Coşkusu Zirveye Ulaştı
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajı okundu, ardından öğrenciler şiirler seslendirdi, halk oyunları ekipleri sahne aldı. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Kutlamaların en heyecan verici anı ise Hava Kuvvetleri’ne ait iki helikopterin alçak uçuşla halkı selamlaması oldu. Vatandaşlar, helikopterleri alkışlarla karşılayarak gökyüzünde bayrak gibi süzülen helikopterleri büyük bir gururla izledi.

Edirne Cumhuriyet Coşkusunu Doya Doya Yaşadı
Geçit töreninde eğitim kurumları, askeri birlikler, emniyet teşkilatı ve öğrenciler yer aldı. Gün boyunca devam eden etkinliklerde Edirne caddeleri kırmızı-beyaz renklere büründü.
Cumhuriyet’in 102’nci yılı, Edirne’de coşku, sevgi ve büyük bir gururla kutlandı. Edirneliler, “Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in ışığında” sloganlarıyla marşlar söyledi, ellerindeki bayraklarla meydanları doldurdu.











