Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Edirne Belediye Başkan Adayını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde Şükrü Ciravoğlu'nu aday olarak belirledi. Irmak Düğün Salonu'nda düzenlenen ön seçim etkinliği heyecan dolu anlara sahne oldu. Toplamda 3891 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu ön seçimde, 10 sandık kuruldu.
Sabah saat 8'de başlayan ve akşam saat 17.00'de sona eren ön seçim sürecinde, Edirne Belediye Başkan aday adayları Şükrü Ciravoğlu, Filiz Gencan Akın, Serkan Liznak, Seyfi Alp Üzmen ve Ergun Türkyılmaz yarıştı. Her adayın destekçileri, kendi adaylarının lehine oy kullanmak için sandıklara akın etti.
Oy sayımı sonucunda, Şükrü Ciravoğlu 1591 oy alarak ön seçimi açık ara farkla kazandı. İkinci sıradaki aday Filiz Gencan Akın, 683 oy alırken, Serkan Liznak 256 oy, Ergun Türkyılmaz 126 oy ve Seyfi Alp Üzmen ise 17 oy elde etti.
Bu sonuçlarla birlikte, CHP'nin üyeleri tarafından desteklenen Şükrü Ciravoğlu, Edirne Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Ön seçim sonucunda açık ara bir farkla kazanan Ciravoğlu, aynı zamanda il ve ilçe örgütlerinin de desteklediği bir isim oldu.
Şükrü Ciravoğlu, CHP'nin Edirne Belediye Başkan adayı olarak seçilmesiyle birlikte, parti üyeleri ve destekçileri arasında büyük bir sevinç ve coşku yaşanmakta. Ciravoğlu, seçim kampanyası sürecinde Edirne'nin ihtiyaçlarına odaklanarak, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte.
CHP'nin Edirne Belediye Başkan adayının belirlendiği ön seçim süreci, demokratik bir şekilde gerçekleşmiş ve üyelerin iradesiyle sonuçlanmıştır. Şükrü Ciravoğlu, parti içinde geniş bir destek ve güvenle Edirne'nin geleceğine yönelik projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına başlayacak.
Haber Merkezi
Hanife hanım haberiniz mükemmel olmuş bizi aydınlattığıniz için teşekkürler bu arada şükrü civaroğlu adayiniza hayırlı olsun tebrik ederim edirnemiz değişime hazır