HABER MERKEZİ
Devlet Su İşleri (DSİ) Kırklareli Şube Müdürü Egemen Gökalp, Kırklareli Barajı’nda içme suyunun barajdan Şamandıralı Sistem ile alınacağını söyledi.
Kırklareli barajında yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Gökalp, Kırklareli Barajı’ndan alınan suyun üst kısımdan şamandıralı sistem ile alınarak arıtma tesislerine götürüleceğini dile getirdi.
Sistemin faaliyete geçmesi için çalışmaların yaklaşık 15 gün önce başladığını ve yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Gökalp; "Kırklareli Barajımız biraz eski ve özellikle su seviyesi azaldığında mangan oranı yoğunlaşıyor. Buna bağlı olarak suyun rengi değişiyor ve koku oranı yükseliyor. Bu nedenle bizde Belediyeye ait arıtma tesislerine suyu üst seviyeden almak için şamandıralı sistem yaptık. Çalışmalarımız en kısa zamanda sona ermesi için çalışıyoruz" cümlelerini kullandı.
Projenin 1 milyon liralık bütçe ile yapıldığını vurgulayan Gökalp, projenin tamamlanması ile içme suyunda herhangi bir sorunun olmayacağını sözlerine ekledi. (Kadir Sinici)