• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız"
Gündem
Yayınlanma: 06 Kasım 2017 - 08:17

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız"

Diyanet-Sen Kırklareli İl Temsilciliği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nı yaptı “Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız” * Diyanet-Sen Genel Başkanı  Mehmet Bayraktutar, Kırklareli

Gündem
06 Kasım 2017 - 08:17
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız”
Diyanet-Sen Kırklareli İl Temsilciliği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nı yaptı

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın sonuna kadar arkasındayız”

* Diyanet-Sen Genel Başkanı  Mehmet Bayraktutar, Kırklareli Diyanet Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 7 yıldır görevi süresi boyunca hiç bir zaman müftülerin önünde yürümediğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı eleştiren kim olursa olsun bu teşkilatta yerinin olamayacağını belirten Bayraktutar; “Diyanete hıyanet” diyenlerin bu teşkilattan def edilmesi gerektiğini belirterek; “Diyanete yönelik bu edepsiz saldırıları kim yapıyorsa, haindir ve lanetliyorum. Bundan önceki Görmez hocamız da Ali hocamız da değerli insanlardır. Ali beyin de güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Buradan ilan ediyorum, daha öncede olduğu gibi 82 bin üyesiyle  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve şu anki başkanının da arkasındayız. Gerekirse benim başkanıma da kurumada hakaret edenlerin personeli de olsa dilini tutup koparmaya niyetliyiz. Bu seviyeye varız. Kimse kusura bakmasın” dedi.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Diyanet-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı. 02 Kasım 2017 Perşembe günü akşamı saat 18.00’de Royal Bilgiç Hotel’de  yapılan Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na; Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı  Mehmet Bayraktutar, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Hacıbey Özkan, Mehmet Ali Omurca, Mehmet Yaman, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Selahattin Çiloğlü, Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Erol Atar, Genel Merkez Yönetimi, İl Yönetimi, İlçe Temsilcileri, Kadınlar Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Genç Memur Sen, Emekli Memur Sen temsilcileri katıldı.

* Küçükmotor; “Onbirinci iş kolu olarak Diyanet-Sen ilk defa Türkiye’de ve Dünya’da kuruldu”

Kur’an-ı Kerim’in okunması ile programın açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Kırklareli Temsilcisi Mustafa Küçükmotor; “Sendikalar ilk defa hak arama mücadelesi içerisinde İngiltere’de 1820 yılında kuruldu. Daha sonra cihan imparatoru Osmanlı İmparatorluğu’nda 1872 yılında kuruldu. Onun daha sonrasında bugünün süper gücü denilen Amerika’da 1884 yılında sendikalar kuruldu. Ülkemizde de ilk olarak işçi sendikaları kuruldu. 1952 yılında Türk-İş daha sonra memurlara sendikal hak verildi. Bu doksanlı yılları buldu. Doksanlı yıllarda merhum Memur-Sen’imizin kurucusu, gönül adamı Mehmet Akif İnan tarafından 18 Kasım 1985 tarihinde Memur-Sen’imiz kuruldu. Bununla beraber Diyanet-Sen de onbirinci iş kolu olarak sendikalara kabul edildi.  Merhum başkanımız Ahmet Yıldız, Osman Aydın ve Ekibi İstanbul’dan Ankara’ya defalarca gitti geldiler. Diyanet İşleri Başkanlığı bu işe ilk başta ortada kaldı. Çünkü on tane sendikanın kurulmasına karar verilmişti. Diğer kurumların sendika dışında kalması talep ediliyordu. Merhum Yıldız ve ekibinin çalışması ile en sonunda Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tarafından onbirinci iş kolu olarak Diyanet-Sen ilk defa Türkiye’de ve Dünya’da kuruldu” dedi.

* Karanfiler; “Barışın, huzurun ve insan haklarının hakim olabilmesi için sivil toplum kuruluşu olan sendikalara görev düşmektedir”

Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler ise; “Bize kamuda ve sosyal alanda mücadele etme yolunu açan, insanların dertleriyle, sorunlarıyla ilgilenmeyi miras bırakan sendikamızın kurucusu merhum Mehmet Akif İnan Hocamız başta olmak üzere ahrete irtihal eden tüm sevdalıları rahmet ve minnet ile yad ediyorum. “Hayatın, vahiy ve medeniyet ile inşasına katkı yapabilmek, insanlık yürüyüşümüzü çağı kucaklaması için, geleceğe ulaşması için de on dokuz yıldır soylu bir mücadele yürüten Diyanet-Sen’imizi tebrik ediyorum. Değerli dostlar, insanlığın dünya sahnesindeki büyük ve soylu yürüyüşünün ilk kırılma ve çatışma anı Kuran’ın ifadesiyle; Adem’in çocukları arasında başlamış ve sonu da ölümle bitmiştir. Bu çatışmanın ve kırılmanın ana felsefesi ise; her şeye sahip olmak, en iyiye sahip olmak, en güzele sahip olmak meselesidir. İnsanlığın ilk kırılma noktası olan bu çatışma, hem dünyada hem yakın coğrafyamızda hem de ülkemizde devam etmektedir. Bütün medeniyetlerin, bütün dinlerin beşiği olan Ortadoğu’da Habil’i öldüren Kabil’in sürüleri işgal etmiş, savaşlar, kavgalar, terör bir türlü işgali ile devam etmektedir. Bu kırılmayı, bu çatışmayı yer yüzünden kaldırabilmek için; barışın, huzurun ve insan haklarının hakim olabilmesi için sivil toplum kuruluşu olan sendikalara görev düşmektedir” dedi.

* Bayraktutar; “Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor”

Diyanet-Sen Genel Başkanı  Mehmet Bayraktutar ise yaptığı konuşmada, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin; “Allah bu terör örgütlerini kahreylesin. Ülkemi·ze başarılar lütfeylesin. Bakın  Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor” dedi. Bayraktutan,  Hakkari'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
Bütün terör örgütlerini lanetlediklerini belirten Bayraktutar; “Allah bu terör örgütlerini kahreylesin. Ülkemi·ze başarılar lütfeylesin. Bakın  Türkiye ne zaman ortaya ciddi bir proje koysa hemen arkasında büyük terör olayları geliyor.  Türkiyebugünkü teknolojiye sahip olacak, araç üretecek gibi kelimeleri 10 sene önce söylemek hayaldi. Niye, çünkü  Türkiye'yi idare edenler  Türkiye'yi yönetenler merhum  Menderes,  Turgut Özal,  Erbakan hoca hariç, birçoğu bu milletin emperyalizme hizmetkar olmasından zevk duyuyordu. Benim evladıma kızıma, "başörtü takacaksan  Suudi Arabistan'a gideceksin" diyenler, insanları küçümseyen, basit gören insanlar bu ülkede idareci olmuşlardı. Kendi· toplumunun değeri·ni· bi·lmeyen, kendi· değerleri ile çatışan, başkalarının değerini bilmez.” 7 yıldır görevi süresi boyunca hiç bir zaman müftülerin önünde yürümediğini dile getiren Bayraktutar,  Diyanet İşleri Başkanlığını eleştiren kim olursa olsun bu teşkilatta yerinin olamayacağını vurguladı. Bayraktutar, şöyle konuştu; “Diyanete yönelik bu edepsiz saldırıları kim yapıyorsa, haindir ve lanetliyorum. Bundan önceki Görmez hocamız da Ali hocamız da değerli insanlardır. Ali beyin de güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Buradan ilan ediyorum, daha öncede olduğu gibi 82 bin üyesiyle  Diyanet İşleri Başkanlığının ve şu anki başkanının da arkasındayız. Gerekirse benim başkanıma da kurumada hakaret edenlerin personeli de olsa dilini tutup koparmaya niyetliyiz. Bu seviyeye varız. Kimse kusura bakmasın. (Kadir Sinici)

İlginizi Çekebilir
Kırklareli'nin
Kırklareli'nin "Ferdi Babası" Sokaklarda Gönülleri Fethediyor
Büro Memur-Sen'den Kritik Uyarı: Memur Her Gün Yoksullaşıyor
Büro Memur-Sen'den Kritik Uyarı: Memur Her Gün Yoksullaşıyor
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Van'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan'dan Geçmiş Olsun Mesajı
Van'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan'dan Geçmiş Olsun Mesajı
Son Haberler
Kırklareli'nin
Kırklareli'nin "Ferdi Babası" Sokaklarda Gönülleri Fethediyor
TBMM'de Ekran Süresi Uyarısı Gündeme Damga Vurdu
TBMM'de Ekran Süresi Uyarısı Gündeme Damga Vurdu
Edirne İl Genel Meclisi'nde Yoğun Gündem
Edirne İl Genel Meclisi'nde Yoğun Gündem
Büro Memur-Sen'den Kritik Uyarı: Memur Her Gün Yoksullaşıyor
Büro Memur-Sen'den Kritik Uyarı: Memur Her Gün Yoksullaşıyor
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye...
Kırklareli’de 1-3 Kasım Marmara Depremi Tatbikatı sona erdi
Kırklareli’de 1-3 Kasım Marmara Depremi Tatbikatı sona erdi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.