* Cumartesi Pazarı’nda sabahın erken saatlerinde birçok esnafın tezgâh açtığını belirten pazarcı esnaflarından Ozan Tiri; Gün boyunca vatandaşların alışveriş yapmaları için esnafın tezgahlarını süslediklerini ve iftar saatine yakın bir zamanda tezgahların toplanmaya başladığını ifade etti.
HABER MERKEZİ
11 Ay’ın Sultanı Ramazan'da bu hafta kurulan Cumartesi Pazarı’na vatandaşlar adeta akın etti. İftar ve sahur sofralarını doldurmak isteyen vatandaşlar Cumartesi Pazarı’nda kurulan tezgahlarınyolunu tutarak alışverişe koyuldu.
Cumartesi Pazarı’nda sabahın erken saatlerinde birçok esnafın tezgâh açtığını belirten pazarcı esnaflarından Ozan Tiri; Gün boyunca vatandaşların alışveriş yapmaları için esnafın tezgahlarını süslediklerini ve iftar saatine yakın bir zamanda tezgahların toplanmaya başladığını ifade etti.
Alışveriş telaşının Ramazan ayının ilk gününden bu yana sürdüğünü kaydeden Ozan Tiri; “Ramazan Ayı’nın ilk günlerini geçirmiş olmamıza rağmen vatandaşların alışveriş telaşı devam ediyor. En ufak bir eksiklikte soluğu pazarlarda alan vatandaşlar, keselerine en uygun ürünleri satın alabilmek için pazar tezgâhlarımızı tek tek dolaşıyor” dedi.
Ramazan ayında tezgahların ucuzladığına dikkat çeken Tiri, konuşmasında; “Yakın zamana kadar 7-8 liralık fiyatıyla yanına yaklaşılamayan domatesin kilosunun 1 ile 2,5 lira arasında seyrettiği tezgâhlarda, patates 1 liradan, soğan ve marul 1 liradan, salatalık 1 lira 50 kuruştan vatandaşların sofralarına girebilirken, kiraz 5 ile 10 lira arasında, çilek 5 ile 7 liradan alıcı buluyor” diye konuştu.
Meyve fiyatlarının her hafta ucuzladığını ve iftardan sonra masalarda meyve tabaklarının yer aldığını aktaran pazarcı esnaflarından Mertcan Keskinkılıç; “Meyve fiyatları her hafta ucuzluyor. Son haftalarda kiraza olan ilgi arttı. Kirazın iriliğine göre, kalitesine göre fiyatları değişiyor. Kimisi kirazı pazarda 6 liraya satıyor. Normalde bunun değeri 5 liradır. Bu geçen sene ise 3,5-4 lira arası değişiyordu. Vatandaşlar, Ramazan günlerinde rağbet gösteriyor. İnsanların canları çekiyor, alıyorlar. İftarda insanların ağızları tatlanıyor. Aynı zamanda komposto yapıyorlar, reçel yapıyorlar" şeklinde konuştu.
Sebze fiyatlarını değerlendiren ve fiyatların Ramazan ayı öncesine göre uygun olduğu vurgulayan Keskinkılıç; "Ramazan'da vatandaşın sofrasından sebze eksik olmuyor. Ama şu önümüzdeki 1-2 hafta ilgi yoğun olur, sonrasında giderek azalır. Sebze fiyatları da uygun olunca vatandaş ister istemez poşetlerini dolduruyor" diye konuştu.