• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çok Amaçlı Kültür Merkezi kısa yakında hizmette
Gündem
Yayınlanma: 25 Mart 2017 - 09:49

Çok Amaçlı Kültür Merkezi kısa yakında hizmette

* Lüleburgaz’ın usta tiyatrocuları Orçun Kılıçoğlu ve Oylum Ekizoğlu Pınarhisar’da yapımı tamamlanmak üzere olan “Çok Amaçlı Kültür Merkezi” içindeki çok amaçlı kullanılabilecek sahneyi görmek için Pı

Gündem
25 Mart 2017 - 09:49
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Çok Amaçlı Kültür Merkezi kısa yakında hizmette
* Lüleburgaz’ın usta tiyatrocuları Orçun Kılıçoğlu ve Oylum Ekizoğlu Pınarhisar’da yapımı tamamlanmak üzere olan “Çok Amaçlı Kültür Merkezi” içindeki çok amaçlı kullanılabilecek sahneyi görmek için Pınarhisar’a geldiler. Usta tiyatrocular ilk olarak Pınarhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömürlü Dinçer ile görüştüler. Görüşmede Başkan Yardımcısı Ömürlü Dinçer’den bilgi alan tiyatrocular, bu yeni yapılan sahnede gösteri yapabileceklerini ve ihtiyaç duyulursa her türlü yardımı yapacaklarını belirttiler. Görüşme sonrasında yeni ve güzel bir sahnenin yapılması karşısında heyecanlarını gizlemeyen tiyatronun sevilen oyuncularına binayı Pınarhisar Belediyesi’nin İnşaat Mühendisi Ufuk Erbay gezdirdi.

HABER MERKEZİ

Kırklareli’nin Pınarhisar Belediyesi hazırladığı “Çok Amaçlı Kültür Merkezi” Projesi ile restore edilen, iç dekorasyonu ve bahçe düzenlemesi tamamlanmak üzere olup çok yakında Pınarhisarlıların hizmetine “Çok Amaçlı Kültür Merkezi olarak hizmet verecek olan Pınarhisar Pratik Kız Sanat Okulu açılmadan ilgi odağı olmaya başladı. Sanatseverler “Çok Amaçlı Kültür Merkezi” açılmadan faaliyetlerini burada yapmak için Pınarhisar Belediyesi’nin kapısını aşındırmaya başladılar. Pınarhisar Belediyesi yetkilileri Çok Amaçlı Kültür Merkezi’nin açılışına kısa bir süre kaldığını belirttiler.

Yetkililer; “Merkezimiz daha açılmadan birçok sanatsever, burada çeşitli faaliyetler düzenlemek isteyenler bize gelip ne zaman açılacağını soruyorlar. Açılmasını da sabırsızlıkla beklediklerini gözlemliyoruz. İnşallah açıldığı zaman burada faaliyetlerin dolu dolu yapılmasını amaçlıyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapılacak, faaliyet düzenlemek isteyenlere yardımcı olmaya çalışacağız” dediler.

Lüleburgaz’ın usta tiyatrocuları Orçun Kılıçoğlu ve Oylum Ekizoğlu Pınarhisar’da yapımı tamamlanmak üzere olan “Çok Amaçlı Kültür Merkezi” içindeki çok amaçlı kullanılabilecek sahneyi görmek için Pınarhisar’a geldiler.  Usta tiyatrocular ilk olarak Pınarhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömürlü Dinçer ile görüştüler. Görüşmede Başkan Yardımcısı Ömürlü Dinçer’den bilgi alan tiyatrocular, bu yeni yapılan sahnede gösteri yapabileceklerini ve ihtiyaç duyulursa her türlü yardımı yapacaklarını belirttiler. Görüşme sonrasında yeni ve güzel bir sahnenin yapılması karşısında heyecanlarını gizlemeyen tiyatronun sevilen oyuncularına binayı Pınarhisar Belediyesi’nin İnşaat Mühendisi Ufuk Erbay gezdirdi.

Tamamlanmak üzere olan sahneyi ve salonu inceleyen usta tiyatrocular kendilerinin traktör römorkunda bile gösteri yaptıklarını belirttiler. Usta tiyatrocular; “Biz tiyatroyu nerede olsa, hangi şartlarda olursa olsun yaparız. Ama böyle bir sahnede yapmak bize de seyirciye de çok şey katar” dediler.

İnşaat Mühendisi Ufuk Erbay’a sahnede yapılabilecekler konusunda öneriler sunarak bu sahnenin en iyi şekilde kazanılması için her türlü desteği verebileceklerini belirttiler.

* “Pınarhisar’a çok büyük değer katacak”

Sahnenin bitmesini heyecanla beklediklerini belirten Oylum Ekizoğlu; “Buranın Pınarhisar’a çok büyük değer katacağına inanıyorum. Hani Atatürk’ün bir sözü vardır ya “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” kesinlikle buna inanıyorum. Pınarhisar Belediyesi tam olarak Trakya’da küçük bir belediye olmasına rağmen o kadar faal, o kadar etkinler ki, insanları o kadar sıcakkanlı ki. Yaz aylarında yaptıkları festivali görüyorum, festivale katılan ve üretken insanları görüyorum. Bu sahne o insanların, Pınarhisarlıların dışarıya açılan kapısı olacak. Onlar şimdiye kadar izlediler, izlediler ve şuan bu sahnede bizleri izleyip biz buradayız diyecekler ve bu birikimlerin karşılığını bence çok güzel ve çok etkin bir şekilde alacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

* “Belediyelerin destek olduğunu görmek çok güzel”

Trakya’da tiyatro ne durumda olduğu konusunda da bilgiler veren Oylum Ekizoğlu sözlerine; “İstanbul’a yakın olmamız çok büyük avantaj. Güzel oyunlar getirebiliyoruz. Maliyeti yüksek olsa da senede birkaç güzel oyuna gidebiliyoruz. Trakya’da Kırklareli, Tekirdağ, Edirne gibi 3 İl’den bahsedersek, Kırklareli’de Üniversite’nin gelmesi ve kurulması ile birlikte tiyatro çok daha faal hale geldi. Lüleburgaz’da da çok uzun yıllardır biz bu işi yapıyoruz. Bu işi bizden önce yapanlar var ve sadece biz 10 yıldır yapıyoruz. Sahnelerimiz çok iyi. Lüleburgaz’a da şimdi çok büyük bir kültür merkezi açılıyor. Amatör tiyatro gruplarına da yer verebiliyorlar. Bu çok güzel bir şey. Kendi içimizden yetişebiliyor, eğitimler sağlanabiliyor. Aslında bu konuda belediyelerin destek olduğunu görmek çok güzel. Her belediye bir salon açıyor, tüm yaşayan insanlara, çocuklara, gençlere, kadınlara, erkelere eğitim veriyor” dedi.

Tiyatronun önemine de değinen usta oyuncu Oylum Ekizoğlu; “Tiyatro oynamak lazım. Bu da gerçekten toplumu yansıttığı için o tiyatro sahnesinde olmak, tiyatro sahnesinde olanları izlemek biraz da insanın kendi kendini yargılaması, kendi kendiyle yüzleşmesi demek. Tiyatro bu yüzden çok önemli. Biz gerçekten önemli sandığımız insanlar mıyız? Kendimizi nerede görüyoruz? Gelin şu sahneden de bir bakalım biz neyiz” ifadelerini kullandı.

Trakya’da sanatın daha iyiye gideceğine hissettiğini söyleyen Oylum Ekizoğlu; “Böyle bir sahne bu ilçeye gerekliydi. Trakya’da bu çalışmaların etkin olduğunu ve daha iyiye gideceğine hissediyorum ve inanıyorum. Çünkü izleyici tiyatroya çok hevesli. Son yıllarda televizyonlarda tiyatro sahnesindeki skeçler yayınlanıyor. Çok hevesleniyorlar, o sahnede olmayı da istiyorlar. Özellikle de çocuklar o sahnede olmayı çok istiyorlar. Gerçek bir tiyatro izlemek istiyorlar. Acaba bizim tiyatrocularımız burada yetiştikleri için Televizyondaki gibi yapabilirlermiyi görmek istiyorlar.

* “Televizyondan alacağımızı aldık”

İnsanlar artık televizyon dışında bir şey yapmak istiyorlar. Çünkü televizyondan alabileceğimiz her şeyi aldık. Televizyon hevesimiz geçmiş durumda. Eskiden mutfağa, salona, odalara televizyon alırdık, şimdi bir tek televizyon alıyoruz. Televizyondan aldıklarımızı aldık, şimdi biraz da aldıklarımızı yansıtalım ve daha farklı ne alabiliriz.

Sanatın daha fazla önem kazandığını hissediyorum. Bu sadece tiyatro alanında değil, diğer alanlarda da hissedilebiliyor. Kadınlar el sanatlarına yöneldiler. Herkes bir hobi edinmek istiyor. Hayat şimdilerde çok zor, zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreci atlatmak için gerçekten sanata ihtiyacımız var” dedi.

* “Pınarhisar’da tiyatro grubu oluşacaktır”

Usta tiyatrocu Orçun Kılıçoğlu ise yaptığı açıklamada; “Bence Pınarhisar için çok güzel bir atılım olmuş. Çok başarılı işler olacak. Halkın sanat açısından gelişmesi ve zenginleşmesi için çok güzel bir fırsat olacak. Pınarhisar Kültür Merkezindeki sahne Lüleburgaz’dan sonra ikinci bir güzel sahne olacak. Kendi adıma konuşursam Lüleburgaz dışında oynayabileceğimiz çok güzel bir yer oluyor.

Biz Lüleburgaz’da 3-4 farklı tiyatro grubuyuz. Diğer illerde ve ilçelerde de tiyatro grupları var. Bence bu sahnenin olması ile birlikte Pınarhisar’da çok güzel bir tiyatro grubu oluşturacaktır diye düşünüyorum. Biz de Lüleburgaz’daki grup olarak, kendi adıma söyleyeyim eğitim konusunda, sanatsal anlamda destek vermeyi çok isterim” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Van’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan’dan Geçmiş Olsun Mesajı
Van’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan’dan Geçmiş Olsun Mesajı
Kırklareli'nde Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı
Kırklareli'nde Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı
Alpullu Belediye Başkanı Çamlıca'dan 2. Yıl Değerlendirmesi
Alpullu Belediye Başkanı Çamlıca'dan 2. Yıl Değerlendirmesi
Son Haberler
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye Devam Ediyoruz”
Kırklareli MHP’den Türkeş Açıklaması: “Onun Yolunda Yürümeye...
Van’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan’dan Geçmiş Olsun Mesajı
Van’da 5.2 Büyüklüğünde Deprem; Vali Turan’dan Geçmiş Olsun...
Kırklareli'nde Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı
Kırklareli'nde Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı
Alpullu Belediye Başkanı Çamlıca'dan 2. Yıl Değerlendirmesi
Alpullu Belediye Başkanı Çamlıca'dan 2. Yıl Değerlendirmesi
112 Acil, ASM ve TRSM Projelerinde Kritik Toplantı
112 Acil, ASM ve TRSM Projelerinde Kritik Toplantı
Başkan Ilık, Rıfat Hisarcıklıoğlu'na başsağlığı diledi
Başkan Ilık, Rıfat Hisarcıklıoğlu'na başsağlığı diledi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.