* Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım; “Cihannüma olarak böyle mübarek bir gecede siyaset, devlet ve millet olarak bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Herkes davadan bahsediyor. Burada sorsanız herkes davam için yaşıyorum diyecek. Davanın ne olduğunu nasıl anlatabiliriz. Nasıl anlayabiliriz. Davanın adı şu veya bu değildir. Âdem (a.s.) ile başlayıp, Peygamber efendimiz ahirete kadar sürecek olan insanlığın adıdır dava. Alparslan olup Malazgirt’e çıkmanın adıdır dava. Fatih olup, 1453’te gemileri karadan yürütüp, İstanbul’u fetih etmektir dava. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı bir telefon ile milyonların darbeyi durdurmasıdır dava. Bizler inandığımız dava uğrana canımızı ve her şeyimizi ortaya koymaya hazırız” dedi.
HABER MERKEZİ
Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırklareli İl Temsilciliği tarafından İftar Programı düzenlendi.
8 Haziran 2017 Perşembe günü akşamı Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen İftar Programı’na; Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bölge Koordinatörü İsmail İlhan Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Merkez Yönetiminden Fahri Şahin, Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vahdet Yeltepe, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fergan Genç, ak Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Kamu Kurum Müdürleri katıldılar.
* “Davanın ne olduğunu iyi anlamalıyız”
İftar okunan dualar ile açılırken, iftarın ardından Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım; Cihannüma Derneğinin Kırklareli’de yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Yıldırım, yaptığı konuşmasında; “Cihannüma olarak böyle mübarek bir gecede siyaset, devlet ve millet olarak bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Herkes davadan bahsediyor. Burada sorsanız herkes davam için yaşıyorum diyecek. Davanın ne olduğunu nasıl anlatabiliriz. Nasıl anlayabiliriz. Davanın adı şu veya bu değildir. Âdem (a.s.) ile başlayıp, Peygamber efendimiz ahirete kadar sürecek olan insanlığın adıdır dava. Alparslan olup Malazgirt’e çıkmanın adıdır dava. Fatih olup, 1453’te gemileri karadan yürütüp, İstanbul’u fetih etmektir dava. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı bir telefon ile milyonların darbeyi durdurmasıdır dava. Bizler inandığımız dava uğrana canımızı ve her şeyimizi ortaya koymaya hazırız” diye konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan; Milli Savunma Üniversitesi ve çalışmaları hakkında davetlilere bilgi verdi.
Son olarak konuşan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz; “Bu ülke, bu millet tanklara, toplara, uçaklara karşı koyan son derece değerli bir millet. Biz ancak şunu söyleyebiliriz. Bu örgüt öyle hain, alçak bir örgüt ki hukuksuzca, acımasızca vatandaşlarımızın canına kast etti. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Doğruyu öğreteceğiz. Bu bayrak, devlet vatan elden giderse ne Türk coğrafyası nede ümmet kalacak. Bunu çok iyi bilmeliyiz. Birbirimizi seveceğiz. Egolarımızı ve ön yargılarımızı bir kenara bırakacağız”
Yapılan konuşmaların ardından üyeler kendi aralarında sohbet etti.