• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiftçi fırsatçılardan dertli
Gündem
Yayınlanma: 29 Ocak 2021 - 10:12

Çiftçi fırsatçılardan dertli

MHP’li Tarık Dökmeoğlu, “Fırsatçılara fırsat tanınmamalı” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Tarık Dökmeoğlu, çiftçinin son günlerde üre gübreye ve ana girdi kalemlerine (Gübre –To

Gündem
29 Ocak 2021 - 10:12
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Çiftçi fırsatçılardan dertli
MHP’li Tarık Dökmeoğlu, “Fırsatçılara fırsat tanınmamalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Tarık Dökmeoğlu, çiftçinin son günlerde üre gübreye ve ana girdi kalemlerine (Gübre –Tohum-İlçe vs.) yapılan zamlara karşı tepkili olduğunu dile getirdi.

Fırsatçıların iş başında olduğunu aktaran İl Genel Meclis Üyesi Tarık Dökmeoğlu, fırsatçılara karşı yetkili kurumların ve çiftçilerin ortak bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

“Fırsatçılar iş başında”

Fırsatçıların iş başında olduğunu belirten Tarık Dökmeoğlu, “Çiftçilerimizin ortak sıkıntısı malum girdi sıkıntıları ve malum gübre fiyatlarıdır. Çiftçilerimizin en büyük problemlerinden bir tanesi her sezon başlangıcında gübre, mazot ve benzeri ilaçları temin ederken yaşıyorlar. Klasik bir başlangıç yapılıyor. Zam geldi gelecek. Döviz yükseldi zam gelecek deniyor. Ancak döviz düşse bile bu zamlar geri çekilmiyor. Çiftçi hareketlendiğinde yani toprakla ilgili işlemleri başladığında mazottan diğer bütün ihtiyaçlarına kadar aynı problemler yaşanıyor.  Cumhurbaşkanımızın yüksek fiyatlar ile alakalı açıklaması bulunuyor. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Çok önemli bir açıklama. Fahiş fiyat uygulanmaması ve ranta açık olmaması adına son derece önemli buluyoruz.  Ama bu açıklamalara rağmen bazı aracılar bunlara uymuyor.  Denetim yapılıp ve bu denetimlerin mutlaka sıklaştırılması gerekiyor. İlgili kurumların bu konuda görevlerini titizlikle yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bu bir tesadüf mü”

“Tarım Gübreleme zamanında fiyatların artması bir tesadüf mü?”

Gübreye gelen zammın durmadığını ve yapılacak olan denetimler ile fırsatçılara geçit verilmemesi gerektiğini aktaran Dökmeoğlu, “2021 Ocak ayı itibari ile çiftçinin buğdaya üre gübre atması gerekiyor. Üre 2 liradayken, 2,5’a daha sonra 2.75’e çıktı. Bir hafta ara ile 2.85’e ve son olarak 3.20’ye çıkması tamamen bir fırsatçılığı gösteriyor. Neden bu şekilde yükseldiği konusu sorulduğunda bu sefer mazeret çok. Döviz düşüyor. Bununla alakalı yetkililerden açıklama bekliyoruz.  Çiftçinin üretim maliyetleri ciddi oranda artıyor.  Fırsatçılar ortak bir dil kullanıyor. Oda siz ayçiçeği ve buğdayı pahalıya sattınız diyerek.  Pahalıya satmamız önemli değil. Dekardan ne kadar verim aldığımızda önemli. Bizim burada pahalıya satmamız karşı tarafın fırsat kollayıp, zam yapması normal değil. Üretim maliyeti ne kadar çok düşer ise çiftçi üretimini bir o kadar arttırabilir. Bizler bir sonraki sene 4 Liranın üzerinden mi bu gübreyi temin edeceğiz. Peki bir daha ki sene ay çiçeği yağının kilogramının kaç liradan raflarda olacağını sanıyorsunuz? Bununla alakalı cevap bekliyoruz. Ortak amacımız fırsatçıların aradan çıkıp, herkesin faydasına şekilde üretim yapabilmek. Herkes çiftçinin römorkunu harmanda görüyor. Ancak çiftçinin maliyetleri gözardı ediliyor.  Arka planda masraflar görünmüyor. Fırsatçılara müsaade etmemeliyiz. Her yıl klasik. Bunun önüne geçmeliyiz. Büyüyen Türkiye olmak istiyorsak, bunu yapmalıyız. Bunlar için sadece hükümeti kötüleyemeyiz . Bununla alakalı bürokratlar var. Aracılar var. Bunların yaptığı kabahatlerden dolayı devleti kötülemeyiz. Özellikle en son yaşanan fahiş fiyatlar ile ilgili çok rahat bir şekilde fiyat tespiti yapıp, bir yol haritası ortaya çıkarabiliriz” cümlelerini kullandı.

Sözümüzün takipçisi olun izleyin

“Özellikle önümüzde gelecek olan Ayçiçeği hazırlıklarında yapılacak olan ekim döneminde gübre ve tohumların bu günkü fiyatlardan farklı çok farklı olacak. Pandemi sürecinde Tarımsal üretimin ve çiftçilerin önemi bir kez daha ne kadar değerli olduğu belli oldu.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Tarık Dökmeoğlu, açıklamasında, her sezon öncesinde çiftçinin klasik başlangıç zam başlangıcı yaptığını ve buna mutlaka dur denmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir
Pınarhisar'da Gıda Güvenliği İçin Denetimler Aralıksız Sürüyor
Pınarhisar'da Gıda Güvenliği İçin Denetimler Aralıksız Sürüyor
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Altınöz’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Altınöz’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor
İYİ Parti Kırklareli İl Teşkilatından Pehlivanköy Belediyesi’ne Ziyaret
İYİ Parti Kırklareli İl Teşkilatından Pehlivanköy Belediyesi’ne Ziyaret
Kırklareli’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Kararlı Adımlar
Kırklareli’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Kararlı Adımlar
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ TESİS VE PARKLARINDA KULLANILMAK ÜZERE IP TABANLI...
Son Haberler
Pınarhisar'da Gıda Güvenliği İçin Denetimler Aralıksız Sürüyor
Pınarhisar'da Gıda Güvenliği İçin Denetimler Aralıksız Sürüyor
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Altınöz’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Sürüyor
Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Altınöz’e Hayırlı Olsun...
İYİ Parti Kırklareli İl Teşkilatından Pehlivanköy Belediyesi’ne Ziyaret
İYİ Parti Kırklareli İl Teşkilatından Pehlivanköy Belediyesi’ne...
Edirne’de Minik TEMA Gönüllülerine Uygulamalı Sıfır Atık Eğitimi
Edirne’de Minik TEMA Gönüllülerine Uygulamalı Sıfır Atık Eğitimi
Kırklareli’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Kararlı Adımlar
Kırklareli’de Anne ve Bebek Sağlığı İçin Kararlı Adımlar
Davetsiz misafir korona uyarısı
Davetsiz misafir korona uyarısı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.