3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, anlam yüklü bir mesaj yayımlayarak bu özel günü kutladı. Cankaloğlu’nun açıklamaları, Türkçülük anlayışının derinliğini ve kapsayıcılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Cankaloğlu, yayımladığı mesajında Türkçülüğün yalnızca bir düşünce değil, bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Türkçülük; büyük Türk milletinin birlik ve bekasını ülkü edinen, yalnızca vatan toprakları içinde değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan Türklere sahip çıkmayı görev bilen yüce bir ilim, felsefe ve yaşam tarzıdır. Türkçülük, asla diğer millet ve toplulukları küçük görmek, onları yok saymak değildir.”
Mesajında Türk milletinin tarih boyunca zorlu sınavlardan geçtiğini hatırlatan Cankaloğlu, Türk milliyetçilerinin bu süreçlerde milletin diriliş ve direncinin sembolü olduğunu belirtti. Cankaloğlu, Türk milletinin köklü devlet geleneği, töresi ve İslami değerleriyle bu sınavlardan daima galip çıktığını söyledi.
“Bu millet, Yüce İslam dininin yüzyıllarca sancağını taşımış, yayılmasına öncülük etmiştir. Genlerimize işleyen devlet anlayışı, ruhumuza sinmiş törelerimiz ve İslami ahlakımız, bizi her daim güçlü kılmıştır.”
“3 Mayıs, Duygudan Eyleme Geçişin Miladıdır”
Alpaslan Cankaloğlu, 3 Mayıs’ın yalnızca bir tarih değil, aynı zamanda Türk milletine duyulan sevgi ve inancın tezahürü olduğunu dile getirdi:
“3 Mayıs, Türk milletinin birliğinin, dirliğinin ve bölünmez bütünlüğünün simgesidir. Milliyetçiliğin yalnızca fikirde değil, sahada da hayat bulmaya başladığı önemli bir dönüm noktasıdır.”
Cankaloğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Yalnızca ülkemizde değil, diğer Türk devletlerinde de kutlanmaya başlanan 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün, Türk Dünyası için birlik ve dirlik vesilesi olmasını temenni ediyorum. Hepimizin bu anlamlı günü kutlu olsun. Yüce Allah, bu milleti her daim muzaffer eylesin.”
Haber Merkezi