Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında yatırımcılara seslenerek altının geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. ABD'de enflasyon verisinin yükselmesiyle ilgili olarak altının kısa, orta ve uzun vadede nasıl etkilenebileceğini değerlendirdi ve bayram sonrası altın tahminlerini aktardı.
İslam Memiş'in açıklamaları yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırdı. Memiş, ABD'de açıklanan enflasyon verisinin ardından altın fiyatlarının gerilediğini belirtti. Ons altının 2.360 $'dan 2.322 $'a, gram altının ise 2.580 liradan 2.540 liraya gerilediğini açıkladı. Ancak, yatırımcılara panik yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu ve bayram sonrası altının yeniden yukarı yönlü hareket edeceğini öngördü.
İslam Memiş, açıklamalarında şu yatırım tavsiyelerini paylaştı:
Euro, gümüş ve bitcoin gibi varlıkların şu anda ucuz olduğunu ve yatırımcılara fırsatlar sunabileceğini belirtti.
Bayram veya yaz tatillerinde şehir içi dolaşımın yoğun olabileceğini ve bu dönemlerde alım yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Aceleyle verilen kararların genellikle daha yüksek fiyatlarla sonuçlanabileceğini dile getirdi.
Araştırma ve planlama yapmanın önemine değindi ve her zaman kazanmanın alım sürecinde başladığını söyledi.
İslam Memiş'in açıklamaları, yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor ve altın gibi değerli metallerle ilgilenenler için değerli bilgiler sunuyor.
Haber Merkezi