• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Barajda 4 milyon metreküp su kaldı
Edirne
Yayınlanma: 29 Temmuz 2023 - 16:59

Barajda 4 milyon metreküp su kaldı

Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin 4 milyon metreküpe gerilemesi ve ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine vatandaşlar belediye tara

Edirne
29 Temmuz 2023 - 16:59
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Barajda 4 milyon metreküp su kaldı
Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin 4 milyon metreküpe gerilemesi ve ilçenin susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine vatandaşlar belediye tarafından gönderilen SMS’lerle uyarılmaya başlandı. SMS’lerde suyun bilinçli kullanılması istenerek, “Çevrenizde halı yıkayan, bahçesini sulayan, araçlarını yıkayanları ve suyu bilinçsizce kullananları uyarın ya da Alo 153 Hattı’mızı arayarak bize bildirin” denildi.

Yaklaşık 65 bin nüfuslu Keşan'a içme suyu sağlayan ve 56 milyon metreküp kapasiteli barajın doluluk oranı kuraklık nedeniyle 4 milyon metreküpe kadar düştü. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bir hafta önce yaptığı açıklamada, ilçenin 45 günlük suyunun kaldığını açıkladı.

Bölgede bazı önlemler alınırken, vatandaşlar da belediye tarafından gönderilen SMS’lerle uyarılıyor. SMS’lerde suyu bilinçsizce kullananları uyarılması ya da Alo 153 Hattı’ndan belediyeye ihbar edilmesi istendi. Kısa mesajlarda, “45 günlük suyumuzu tasarruflu kullanalım. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle Kadıköy Barajı başta olmak üzere tüm su kaynaklarımız hızla tükeniyor. Bu sebeple tasarruf ve bilinçli tüketime dikkat ederek, çevrenizde halı yıkayan, bahçesini sulayan, araçlarını yıkayanları ve suyu bilinçsizce kullananları uyarın ya da Alo 153 Hattı’mızı arayarak bize bildirin. Geleceğimiz ve çocuklarımız için su kaynaklarımızı koruyalım, suyu tasarruflu kullanalım” ifadeleri yer aldı.

‘15 KUYU AKTİF OLACAK ŞEKİLDE BİR İHALE GERÇEKLEŞTİRDİK’

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, 56 milyon metreküp kapasiteli barajın doluluk oranının kuraklık nedeniyle 4 milyon metreküpe düştüğünü belirterek, “Bu 4 milyon metreküp sudan ölü hacim ve yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan buharlaşmayı düştüğümüzde 1 milyon metreküp kullanılabilir su kalacağını öngörüyoruz. Bu da yaklaşık 45 günlük suyumuz kaldığı anlamına geliyor. Biz Kadıköy Barajı bu durumdayken önlemler almaya çalıştık. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. İlk önce Kumdere köyünde bulunan 7 adet kuyumuza ilave olarak toplamda 15 kuyu aktif olacak şekilde bir ihale gerçekleştirdik. Bunu yılbaşına kadar hayata geçirerek, Keşan’a tek başına yetecek bir kaynak haline getirebilmek için mücadelemizi vereceğiz. Diğer bir önlemimiz ise Çokal Barajı. Çokal Barajı’ndan Malkara’ya gidecek olan içme suyu hattına DSİ’ye başvurarak bize bir kol bırakmalarını istedik ve bu uygun bulundu. Yaklaşık 3,5 milyon metreküp su proje aşaması bittikten sonra uygulama aşamasına geçildiğinde Keşan’a verilmek üzere Çokal Barajı’ndan buraya aktarılacak” dedi.

‘HERKESİ TASARRUFA DAVET EDİYORUM’

Suyun tek yürek olup tasarruflu kullanılması gerektiğini ifade eden Başaran, “En çok karşılaştığımız sıkıntılar yol yıkamaları. Yollar yıkandıktan 5 dakika sonra su zaten buharlaşıyor. Bahçeler yıkanıyor, arabalar yıkanıyor, halılar yıkanıyor. Herkesin elinde hortum görmeye başladık bu günlerde. Ciddi anlamda su tasarrufu yapmalıyız. Su tasarrufu konusunda örnek olmalıyız. Herkes elinden geleni yapmalı. Suyun değerini anlamamız için gerçekten mücadele etmeliyiz. Biz elimizden geleni yapacağız. Sizden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Lütfen suyumuza sahip çıkalım, suyumuzu koruyalım. Herkesi tasarrufa davet ediyorum” diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilir
Ehliyetsiz ve plakasız motosiklet sürücüsüne 48 bin lira ceza
Ehliyetsiz ve plakasız motosiklet sürücüsüne 48 bin lira ceza
TÜBİTAK BAŞARISI GÖSTEREN ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE KUTLAMA
TÜBİTAK BAŞARISI GÖSTEREN ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE KUTLAMA
Keşan Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Keşan Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Belediye meclis üyesi, 'göçmen kaçakçılığı' suçundan tutuklandı
Belediye meclis üyesi, 'göçmen kaçakçılığı' suçundan tutuklandı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
KAPALI SPOR SALONU YAPTIRILACAKTIR
RESMİ İLANDIR
EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Son Haberler
CHP Pınarhisar İlçe Örgütü’nden 10 Kasım’da Anlamlı Tören ve Dikkat Çeken Açıklama
CHP Pınarhisar İlçe Örgütü’nden 10 Kasım’da Anlamlı Tören...
Kavaklı’da 10 Kasım Töreni: Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı
Kavaklı’da 10 Kasım Töreni: Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı
Atatürk Pınarhisar’da Saygı ve Özlemle Anıldı
Atatürk Pınarhisar’da Saygı ve Özlemle Anıldı
Van ve Erciş’in Gururu Ahmet Poyrazoğlu, Yılın Halk Ozanı Seçildi
Van ve Erciş’in Gururu Ahmet Poyrazoğlu, Yılın Halk Ozanı Seçildi
Milletvekili Gündoğdu: “10 Kasım, Cumhuriyet’e Sahip Çıkma Günüdür”
Milletvekili Gündoğdu: “10 Kasım, Cumhuriyet’e Sahip Çıkma Günüdür”
Kaynarca’da Bozulan Yollar Onarıldı
Kaynarca’da Bozulan Yollar Onarıldı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.