* Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler gazetemize yaptığı açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun bugün Kırklareli’ye gelerek, Kırklareli merkez ilçe ile Babaeski İlçesi’nde çeşitli ziyaretlerde bulunarak düzenlenecek olan programa katılacağını söyledi.
HABER MERKEZİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bugün Kırklareli’ye geliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, konu hakkında yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun bugün Kırklareli’de saat 12.00-13.00 saatleri arasında Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) işçilerle bir araya geleceğini söyledi.
Çiler açıklamasının devamında; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde işçilerle bir araya geldikten sonra saat 13.15-14.45 saatleri arasında Karaumur esnafını ziyaret edecek. Esnaf ziyaretinden sonra Bakanımız saat 15.00’te Kırklareli Valimiz Esengül Civelek’i makamında ziyaret edecek. Bakanımız Kırklareli ziyaretinin ardından saat 15.30’da Babaeski’ye geçecek. Saat 14.00’te Babaeski’deki Tansa Düğün Salonu’nda “Kadın Buluşması” Programı’na katılacak. Bakan Müezzinoğlu burada kadınlara yönelik düzenlenecek olan konferansa katılacak” dedi.
* T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu kimdir?
9 Ocak 1955’te Batı Trakya Gümülcine’de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Rumeli’de geçiren Müezzinoğlu, 1970 yılında İstanbul’a geldi. Lise tahsilini İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya döndü. Genç bir doktor olarak ideallerini gerçekleştirmenin ancak ata vatanında mümkün olduğunu düşündüğünden 1983 yılında Meriç Nehri’ni aşarak Türkiye’ye iltica etti. 1983-1986 yılları arasında İstanbul Haseki Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisasını tamamladı. 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 1992 yılında Refah Partisi’nde aktif siyasete katıldı. AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında bulundu ve İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002-2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı. 2007 Genel Seçimleri’nde İstanbul, 2011 Genel Seçimleri’nde Edirne’den milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. 22 Mayıs 2016 tarihinde devraldığı AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkanlığı Yardımcılığı görevinin ardından 01 Eylül 2016 tarihinde 65. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirildi. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Üyesidir. Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Bakanımız, evli ve 2 çocuk babasıdır. (Kadir Sinici)