* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu; “Görüşmeler sonunda Türkiye ile Azerbaycan arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında iş birliklerini geliştirmeyi öngören protokol imzalandı. İki ülke arasında yapılan protokolle, iki ülkedeki iş gücü piyasalarındaki işsizlerin, iş gücü piyasasına girmek isteyenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetlerinin yapılması, elektronik istatistik altyapıların oluşturulması konularında tecrübe paylaşımı, iş gücünün her iki ülkede de karşılıklı olarak hayatlarının kolaylaştırılması konusunda adımların atılması amaçlanmaktadır. Protokolde, çalışma izinleri konusunda daha kolaylaştırıcı adımlar atılması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda inşaat sektörü başta olmak üzere iş birliğinin geliştirilmesi, kadın, genç ve engellilerle ilgili proje paylaşımında bulunulmasına karar verildi” dedi.
HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu tarafından 31 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları arası toplantı nedeniyle Azerbaycan’a yaptığı çalışma ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu, açıklamasında; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu ile Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov'un eş başkanlığında başkent Bakü'de Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı yapıldı” dedi.
CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde: “Görüşmeler sonunda Türkiye ile Azerbaycan arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında iş birliklerini geliştirmeyi öngören protokol imzalandı. İki ülke arasında yapılan protokolle, iki ülkedeki iş gücü piyasalarındaki işsizlerin, iş gücü piyasasına girmek isteyenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetlerinin yapılması, elektronik istatistik altyapıların oluşturulması konularında tecrübe paylaşımı, iş gücünün her iki ülkede de karşılıklı olarak hayatlarının kolaylaştırılması konusunda adımların atılması amaçlanmaktadır. Protokolde, çalışma izinleri konusunda daha kolaylaştırıcı adımlar atılması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda inşaat sektörü başta olmak üzere iş birliğinin geliştirilmesi, kadın, genç ve engellilerle ilgili proje paylaşımında bulunulmasına karar verildi. Ziyaret sırasında heyetimizi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev kabul etmiş, ardından Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, Meclis Başkanı Oktay Asadov, Dışişleri Komisyonu Başkanı Samed Seyidov, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim MüslümovAzerbaycanlı ilgili Bakan Müslümov, ve Azerbaycan’daki iş adamlarıyla yararlı görüşmeler yapıldı. Çalışma ziyaretinin iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendirdiği ve ilişkilerin daha da artırılacağı iki ülke heyetleri tarafından ifade edildi”
Toplantıya Türkiye’yi temsilen; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu, Vecdi Gündoğdu CHP Kırklareli Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi, Necdet Ünüvar AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Fikri DemirelAK Parti Yalova Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi, Ahmet Selim Yurdakul, MHP Antalya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi katıldı. (Savaş Eskici)