“90 metrelik hat döşendi”
Lüleburgaz Belediyesi, aşırı yağışlarda su birikintilerinin meydana gelen Ata Caddesi’nde yaşanan sorunu çözmek için harekete geçti. Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri ilk olarak caddenin Yüksel Sokak ile kesiminde 90 metrelik yağmur suyu hattı ile 4 adet yağmur mazgalı döşeyen ekipler, daha sonra aynı caddenin Barbaros sokakla kesimine de 170 metre uzunluğunda 400 milimetre çapında yağmur suyu hattı döşeyecek. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Lüleburgaz Belediyesi kent genelinde tespit ettiği altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda altyapı harekatı başlatan Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin dört bir yanında tek tek tespit ettiği sorunlu altyapılar için harekete geçti. Belediye ekipleri Okullar Caddesi, Yıldırım Mahallesi gibi aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelerde çalışmalarını tamamlarken sıra yoğun yağışlarda yaya ve sürücülerin büyük sorun yaşadığı Güneş Mahallesi Ata Caddesi’ne geldi.
90 METRELİK HAT DÖŞENDİ
Ata Caddesi’nde yağışlı havalarda yaşanan su birikintisi sorununun analizini yapan ekipler, sorunun kaynağının caddenin Yüksel Sokak ve Barbaros Sokak kesimlerinde olduğunu tespit etti. Bu kapsamda ekipler ilk olarak Yüksel Sokak’ta çalışmalara başladı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Yüksel Sokak’ta 90 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşerken 300 milimetre çapında beton büz yapımını gerçekleştirdi. Tüm bunların yanı sıra Yüksel Sokak’a 4 adet de yağmur suyu mazgalı yerleştirildi. Alınan bilgiye göre söz konusu alana 2 adet yağmur suyu mazgalının daha yerleştirileceği öğrenildi.
SIRADA BARBAROS SOKAK VAR
Yüksel Sokak’taki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Barbaros Sokak’ta da çalışmalara başlanacak. Barbaros Sokak’ta ise 300 milimetre çapındaki yağmur suyu hattı 400 milimetre çıkarılıp 170 metre uzunluğunda olacak.
BAŞKANDAN YAKIN TAKİP
Söz konusu alanlarda çalışmalar devam ederken Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de çalışmaları yakından takip etti. Saha denetimi gerçekleştiren Gerenli, söz konusu alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.