Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ile Sakarya Üniversitesi arasında önemli bir adım atılarak akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al tarafından imzalandı.
Bu kapsamda imzalanan protokol, iki üniversite arasında yükseköğretim ve araştırma alanında derinlemesine bir iş birliği yapmayı öngörüyor. Protokole göre, her iki üniversite karşılıklı olarak bilgi alışverişi, bilimsel faaliyetlerin ortak geliştirilmesi, Ar-Ge ve ortak proje geliştirme gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştirecek.
Kırklareli Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi, ulusal ve uluslararası araştırma faaliyetlerine katılım için ortak ekipler oluşturacaklar. Ayrıca, bilimsel ve teknik bilgi alışverişi, bilimsel konferans ve sempozyumlara ortak katılım gibi faaliyetlerde bulunacaklar.
Protokol kapsamında özellikle tarım, gıda, hayvancılık, dijitalleşme ve çözüm gerektiren zorluklar alanlarında Ar-Ge projeleri için ortak ekipler kurulacak. Bu projeler, Ufuk Avrupa için belirlenen misyonlar çerçevesinde bir altyapı oluşturma amacını taşıyacak.
Kırklareli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi arasındaki bu iş birliği protokolü, akademik dünyada iş birliği ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yaparak, geleceğe yönelik önemli adımların atılmasını sağlayacak. Her iki üniversitenin de bu iş birliğiyle daha güçlü bir bilimsel ağ oluşturması bekleniyor.
FOTOĞRAF: Kırklareli Üniversitesi
Haber Merkezi








