HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Teşkilatı, Kurban Bayramı’nın 2. günü Bayramlaşma Töreni düzenledi.
2 Eylül 2017 Cumartesi günü İstasyon Caddesi’nde bir Parka düzenlenen bayramlaşma törenine; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, İlçe Başkanları ile partililer katıldı.
Bayramlaşma törenine katılan tüm partililerle bayramlaşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, burada yaptığı konuşmasında, Kurban Bayramı’nı idrak etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, dayanışma duygularının en üst düzeyde idrak edildiği bayram günlerinin, hep birlikte, manasına uygun şekilde yaşanacağına olan inancını belirten Minsolmaz, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, ailelerin, dostların bir araya geldiği bayramları, maneviyatına yaraşır bir şekilde idrak etmeye özel önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Kurban Bayramı'nın bu yıl 26 Ağustos ve 30 Ağustos gibi tarihin iki önemli yıldönümünün hemen ardından kutlandığını ifade eden Çiler yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “26 Ağustos 1071'de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu bizlere ebedi yurdumuz olarak kazandıran Sultan Alparslan'ı ve askerlerini saygıyla yad ediyoruz. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da kazandığımız zafer, Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlandığının müjdecisi olmuştur. 15 Temmuz 2016’yı da milletimizin zaferler silsilesinin bir halkası olarak görüyoruz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması, ezanların susmaması, bayrakların inmemesi için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve asayiş görevlerinde el'an vazife başında olan tüm güvenlik güçlerimize başarılar temenni ediyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda verdiğimiz mücadeleyle, ecdadımızdan devraldığımız emanete ve çocuklarımıza devredeceğimiz mirasa sahip çıkıyoruz. Terör örgütlerine de onları maşa olarak kullanan karanlık odaklara da aziz milletimizin asla boyun eğmeyeceğini biliyoruz. Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek; milletimizi, söz verdiğimiz refah ve huzur düzeyine ulaştıracağız. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bu vesileyle, mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Bayramlaşma töreni içlen çayların ve edilen sohbetlerin ardından sona erdi. (Kadir Sinici)