Kırklareli Belediye Meclisi, 5 Mart Salı günü saat 15:00’da Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda olağan toplantısını düzenleyerek 5 yıllık bir süreci tamamlamanın duygusunu yaşadı. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, toplantının açılış konuşmasında duygusal bir tonla, birlikte geçirilen 5 yılın ardından son toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Başkan Kesimoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “31 Mart tarihinde bir yerel seçime gidiyoruz. Hatırlarsanız 5 yıl önce ilk toplantımızı yapmıştık. O toplantıda da seçim zamanında her birimiz birbirimize hasımdık. Ama seçimden sonra bir anlamda hısım olduk. Hepimizin ortak hedefi, amacı kendi siyasi pencerelerimizden bakarak Kırklareli halkına hizmet etmekti. Doğru olan neyse, yani tek olan doğruya birlikte ulaşmamız gerektiğini ifade etmiştim. Siyasetin inişleri çıkışları vardır. Bu görevlerimizi yaparken, görevimiz bittikten beş yıl sonra küçük bir şehir ama büyük bir fotoğraf olan Kırklareli’nin caddesinde sokağında karşılaşabileceğimizi, dolayısıyla selamlaşıp bir hatır sormayı, o ilişki sürecini iyi korumamız gerektiğini düşünmüştüm."
Başkan, beş yıllık süreçte birçok zorluğa rağmen güzel anılar biriktirdiğini, dostluklarını geliştirdiğini ve bilgi düzeyini arttırdığını belirterek, "Eğer bilmeden kalbini kırdığım bir arkadaşım varsa özür diliyorum. Affımı diliyorum. Bir hakkım size varsa benden yana helal olsun. Umarım ve dilerim bu kapından çıktıktan sonra burada güzel anıları hafızamıza alırız. Güzel olmayanları da tarihin çöp sepetine göndeririz. Bir hemşehri olarak, bir dost olarak, bir arkadaş olarak yolumuza devam ederiz” dedi.
Toplantının ardından, duygusal bir atmosferde hatıra fotoğrafı çektirildi. Başkan Kesimoğlu'nun "Yüzümüzün akıyla tamamladık. Şu kapıdan çıkarken güzel anılarla gidelim, birbirimize selam vermeyi hatır sormayı ihmal etmeyelim" sözleriyle son bulan toplantı, 5 yıllık hizmet sürecini hissettiren bir veda niteliği taşıdı.
Haber Merkezi