• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "14 Mart, yeni bir başlangıcın ilk adımı olsun"
Gündem
Yayınlanma: 15 Mart 2017 - 08:36

"14 Mart, yeni bir başlangıcın ilk adımı olsun"

* Kırklareli Tabip Odası Başkanı Atilla Ergenekon; “14 Mart Tıp Bayramı’nda, her şeye rağmen, "Hekim-Emekli Hekim Ücretleri" ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi,

Gündem
15 Mart 2017 - 08:36
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“14 Mart, yeni bir başlangıcın ilk adımı olsun”
* Kırklareli Tabip Odası Başkanı Atilla Ergenekon; “14 Mart Tıp Bayramı’nda, her şeye rağmen, "Hekim-Emekli Hekim Ücretleri" ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, "Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı" ve sağlıkta şiddetle ilgili Türk Ceza Kanunu'na bir madde eklenmesi taleplerimizi yükseltiyoruz. İş güvencesi ve insanca çalışma koşulları, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına HAYIR diyoruz!” dedi.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Tabip Odası “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla bir tören düzenledi. 14 Mart 2017 Salı günü saat 12.45’te düzenlenen tören Saygı Duruşu ile başladı. Daha sonra Kırklareli Tabip Odası Başkanı Atilla Ergenekon bir konuşma yaptı.

Ergenekon yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“14 Mart'a giderken, TTB Merkez Konseyi ve Tabip Odaları olarak, "14 Mart'ta 4 Talebimiz Var" diyerek, haksız ve hukuksuz ihraç edilen hekimlerin işlerine iadesini, hastaya yeterli süre ayrılmasına yönelik çalışma koşullarını, çalışırken ve emeklilikte insanca ücreti, sağlıkta şiddetin sona ermesini talep ettik. Bu talepler çerçevesinde 20 Şubat 2017 tarihinden başlayarak bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. OHAL sürecinde şu ana kadar toplam 2.761 hekim ihraç edildi. Adil ve demokratik yargılama usullerine uyulmadan keyfi bir şekilde işlerine son verilen hekimlerle sorunlarını tartışmak ve çözüm önerileri üretmeyi, meslek örgütümüzün bu dönemdeki temel sorumluluğu olarak görüyoruz. Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olan meslektaşlarımızın hastalarına ve Öğrencilerine bir an önce kavuşabilmeleri,14 Mart'a giderken öncelikli talebimizdir.

14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programı ve onun ana unsurları arasında yer alan performansa dayalı ödeme sistemiyle, hasta bakımında niteliğin değil niceliğin öne çıktığı; hekimlerin kısa sürelerde çok sayıda hastaya bakmaya zorlandıkları; hastalara, doğru düzgün anamnez alınmasına, fizik muayene yapılmasına izin vermeyen sürelerin ayrıldığı; nitelikli sağlık hizmeti sunabilmenin koşullarının yok edildiği bir sağlık ortamı yaratıldı. Yine bu dönemde, poliklinik sayılarından acil başvurularına, ameliyatlardan BT, MR çekimlerine kadar her parametrede Sağlık Bakanlığının istatistiklerine de yansıyan rekor artışlar gerçekleşti. Ancak, tüm bu artışlara yanında, 14 yıl boyunca hiç artmayan, aksine giderek azalan bir parametrenin olduğunu görüyoruz: Hastaya ayrılan süre. Oysa, biliyoruz ki, bir hekimin hastasına yeterli süre ayırmadan ve ayrıntılı bir anamnez almadan doğru tanı koyması ve doğru tedavi uygulaması mümkün değildir.

Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin en temel bileşenlerinden birini çalışma koşulları oluşturur. İnsanca çalışma koşulları ve emeğimizin karşılığı olan ücret, birbirinden ayrı düşünülemez. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için; mesleki bağımsızlık, iş yükünün insancıl düzenlenmesi, mesleki sağlık ve güvenliğin sağlanması, fırsat eşitliği, örgütlenme özgürlüğü, çalışma ortamının demokratikleştirilmesi, emekliliğe yansıyan güvenceli ücret ve mesleki gelişim hakkı, uluslararası normlara uygun olarak çalışma sürelerinin düzenlemesini talep ediyoruz. Bu taleplerimizin karşılanması, iyi hekimlik yapmamızın ve nitelikli sağlık hizmeti sunmamızın ve toplumumuzun daha iyi bir sağlık sistemine ulaşmasının yollarını açacaktır. Türkiye sağlık ortamında şiddet her geçen gün etkisini artırıyor. Sağlık ortamındaki şiddet, sıklıkla hasta ya da hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına yönelse de, aslında burada hedefin sağlık sistemi olduğu açık olarak görülebiliyor. Bu nedenle de, uygulanmakta olan sağlık politikalarını ele almadan gösterilecek hiçbir yaklaşım, sağlıkta şiddetin çözümüne yönelik etkili bir çözüm ortaya koyamayacaktır. Öte yandan, sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yapılacak bir düzenleme, önleyicilik ve koruyuculuk işlevinin sağlanabilmesi için, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesine olanak sağlamalıdır. Bu amaçla, TTB olarak, Türk Ceza Kanunu'na bir madde eklenmesi önerisinde bulunuyoruz.

Nitelikli sağlık hizmet sunumu, ancak, hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır. 14 Mart Tıp Bayramı’nda, her şeye rağmen, "Hekim-Emekli Hekim Ücretleri" ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, "Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı" ve sağlıkta şiddetle ilgili Türk Ceza Kanunu'na bir madde eklenmesi taleplerimizi yükseltiyoruz.

İş güvencesi ve insanca çalışma koşulları, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına HAYIR diyoruz!

14 Mart'ın, tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışmanın, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyoruz.” (Kadir Sinici)

 

İlginizi Çekebilir
CHP’den Pınarhisar Çıkarması: Milletvekilleri Halk ve Esnafla Buluştu
CHP’den Pınarhisar Çıkarması: Milletvekilleri Halk ve Esnafla Buluştu
CHP'li Balkanlı:
CHP'li Balkanlı: "Rakamların Masalı Değil, Halkın Gerçeği Önemli"
Kırklareli'ne 4.6 Milyar TL'lik Altyapı Yatırımı;
Kırklareli'ne 4.6 Milyar TL'lik Altyapı Yatırımı; "Asrın Projesi" Başlayacak mı ?
Başkan Derya Bulut, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Derya Bulut, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Bir Araya Geldi
Son Haberler
CHP’den Pınarhisar Çıkarması: Milletvekilleri Halk ve Esnafla Buluştu
CHP’den Pınarhisar Çıkarması: Milletvekilleri Halk ve Esnafla Buluştu
Edirne’de Yerel Yönetim Zirvesi: Trakya İçin Güçlü Dayanışma Mesajı
Edirne’de Yerel Yönetim Zirvesi: Trakya İçin Güçlü Dayanışma...
Yesevî Hareketi Derneği'nden Muhsin Yazıcıoğlu İçin İsim Talebi
Yesevî Hareketi Derneği'nden Muhsin Yazıcıoğlu İçin İsim Talebi
CHP'li Balkanlı:
CHP'li Balkanlı: "Rakamların Masalı Değil, Halkın Gerçeği Önemli"
Kırklareli'ne 4.6 Milyar TL'lik Altyapı Yatırımı;
Kırklareli'ne 4.6 Milyar TL'lik Altyapı Yatırımı; "Asrın Projesi"...
“Mazot Çetesi” çökertildi
“Mazot Çetesi” çökertildi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.