Van’ın Tuşba ilçesinde sabah saat 08.52’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden olurken, sarsıntı çevre illerde de hissedildi.
Vatandaşlar Sokağa Çıktı
Depremi hisseden vatandaşlar, yaşadıkları korku nedeniyle evlerinden çıkarak açık alanlara yöneldi. Kısa süreli tedirginlik yaşanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir büyük olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.
Yetkililerden geçmiş olsun Mesajları
Kırklareli Valisi Uğur Turan, yaşanan deprem sonrası bir açıklama yaparak, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Turan, depremden etkilenen tüm vatandaşlara destek mesajı verdi.
“Allah Ülkemizi Afetlerden Korusun”
Vali Turan açıklamasında, “Van ilimizin Tuşba ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı. Deprem sonrası gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.
Haber Merkezi