Kırklareli Valisi Uğur Turan; 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğg. Erdal Köse, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Doğan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak ve Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişinin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Türküler” programına katıldı. Program, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Atatürk’ün Kültüre ve Halk Müziğine Verdiği Önem Yansıtıldı
Yoğun katılımla düzenlenen etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kültürüne ve özellikle halk müziğine verdiği önemi yansıtan türküler seslendirildi. Program boyunca Atatürk’ün milli mücadele ruhunu, halkla kurduğu güçlü bağı ve kültürel mirasa verdiği değeri anlatan eserler büyük beğeni topladı.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Seslendirilen türkülerle birlikte salonda duygu dolu anlar yaşanırken, katılımcılar Atatürk’ün sevdiği eserler eşliğinde anlamlı bir geceye tanıklık etti. Etkinlik, hem tarihi hafızayı tazeledi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sundu.

Vali Turan’dan Teşekkür Mesajı
Vali Uğur Turan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli ziyareti gibi tarihi bir olayın yıl dönümünde, onun sevdiği türkülerle anılmasının son derece anlamlı olduğunu ifade etti. Vali Turan, programın hazırlanmasında emeği geçen Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne, sanatçılara ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Haber Merkezi




