• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kırklareli
  3. Vali Ekici'den Ramazan Ayı Mesajında Dayanışma ve Barış Çağrısı
Kırklareli
Yayınlanma: 09 Mart 2024 - 13:54

Vali Ekici'den Ramazan Ayı Mesajında Dayanışma ve Barış Çağrısı

Kırklareli
09 Mart 2024 - 13:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vali Ekici'den Ramazan Ayı Mesajında Dayanışma ve Barış Çağrısı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Ramazan Ayı'na girilmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Birol Ekici mesajında, Ramazan Ayı'nın manevi önemini vurgulamanın yanı sıra, mazlumların yanında olma ve dayanışma ruhunu yansıttı. Vali Ekici aynı zamanda, İslam coğrafyasında yaşanan zulme dikkat çekerek, adalet ve barış çağrısı yaptı.

Vali Ekici'nin mesajında: "İslam Âlemi’nin özlemle beklediği, başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız.

Manevi huzuru bulduğumuz Ramazan ayının ruhu ile kardeşlik duygularını asırlar boyunca en iyi şekilde yaşamış, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktaran bir milletin mensupları olarak, maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı bu ayda halkımızın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak, onlarla dayanışma içerisinde olacaklarına inanıyorum. Bu değerler korunduğu ve devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir engel, varamayacağımız hiçbir hedef yoktur.

Bugün ne yazık ki İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve akan kan dolayısıyla, İslam'ın barış, sevgi ve adalet mesajını yüceltmeye, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) çağrısını daha gür bir sesle duyurmaya, onun yol göstericiliğine, özünde barış ve adalet olan kutlu mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de en ağır silahlarla hedef gözetmeksizin kadınların, çocukların, gazetecilerin ve masum sivillerin acımasızca katledilerek çok vahim insan hakları ihlallerinin yaşandığına tanık oluyoruz. Gazze’de yaşam hakları elinden alınan masum insanların yaşadıkları, tarihin unutulmaz sayfalarında yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, binlerce masum insanın en temel insan hakkı olan yaşam hakkının elinden alındığı Gazze’de yaşanan ağır insan hakları ihlallerine de sessiz kalmayarak ilk günden itibaren tepkisini dile getirmekte, söz konusu ihlallerin bir an önce sonlandırılması için uluslararası alanda büyük bir çaba sarf etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin ile birlikte tüm mazlum halkların, zulme uğramışların, çaresizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Mübarek Ramazan Ayının, dünyanın tüm coğrafyalarında mazlum milletlerin çektiği acıların ve Gazze’deki vicdanları sızlatan zulmün son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.

İyiliklerin, güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması, yaşatılması ile Ülkemizde ve İlimizde Ramazan ayının sağlık, huzur ve bereket içerisinde geçmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerime, aziz milletimize ve İslam alemine hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum" ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eğitimi için günde 160 kilometre yol giden Zeynep Ece, Fransa'daki flüt yarışmasında birinci oldu
Eğitimi için günde 160 kilometre yol giden Zeynep Ece, Fransa'daki flüt yarışmasında birinci oldu
Göç yolundaki leylekler, yoğun sis nedeniyle Kırklareli'nde kara yolu kenarına indi
Göç yolundaki leylekler, yoğun sis nedeniyle Kırklareli'nde kara yolu kenarına indi
Kırklareli'de sağanak etkili oldu
Kırklareli'de sağanak etkili oldu
Kırklareli'de uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama
Kırklareli'de uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama
Son Haberler
Büyükmandıra'nın Gururu: Mert Kesik Türkiye Şampiyonu Oldu!
Büyükmandıra'nın Gururu: Mert Kesik Türkiye Şampiyonu Oldu!
TRAKYA'NIN İLK KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK FESTİVALİ MALKARA'DA COŞKUYLA BAŞLADI
TRAKYA'NIN İLK KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK FESTİVALİ MALKARA'DA COŞKUYLA...
“AMH DEĞERİM DÜŞÜK DÜŞÜK, ANNE OLAMAM” YANILGISINA DİKKAT!
“AMH DEĞERİM DÜŞÜK DÜŞÜK, ANNE OLAMAM” YANILGISINA DİKKAT!
Kırklareli'nde Sağlıkta Hayat Kurtaran Eğitim: NRP Programı Tamamlandı
Kırklareli'nde Sağlıkta Hayat Kurtaran Eğitim: NRP Programı Tamamlandı
Saray'da dolu etkili oldu
Saray'da dolu etkili oldu
Alper Özer, Vatani Görevini Yapacak Gençleri Ziyaret Etti
Alper Özer, Vatani Görevini Yapacak Gençleri Ziyaret Etti

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.