HABER MERKEZİ
Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatma Banu İşler “Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) ve Paramedikler Günü”nü kutladı.
Başhekim Uzm. Dr. Fatma Banu İşler “ATT ve Paramedikler Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler’in yeni hayatlara dokunan, o ince çizgiden alıp yaşama döndürmenin mutluluğun yaşandığı çok kutsal bir mesleği icra ettiğini söyleyerek şunları kaydetti;
“Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) adından anlaşılacağı üzere kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi daha birçok durumda da birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan ve gerektiğinde hastaneye ulaşmasını sağlayan sağlık personelimizdir. Kazalarda ölümlerin yaklaşık %50’si ilk dakikalar içinde olmaktadır. Bundan dolayı travmalarda zaman faktörü, tıbbi uygulamalar için çok önemli altın saatler olarak değerlendirilir. Travmalı hastaya yaklaşımda en önemli nokta, hastaya ek bir zarar vermeden olaya erken ve doğru müdahale etmektir. Kurtarma faaliyetlerinin planlı, düzenli ve hızlı bir şekilde yapılması, hasta ya da yaralının hayatta kalma olasılığını artırır. Kurtarma personeli, durumun içeriğine göre gerekli tedbirleri alarak ve konusunda yeterli bilgi ve beceri sahibi olarak duruma müdahale etmelidir. Ülkemizin dört bir yanında büyük fedakarlıklarla çalışan, 7 gün 24 saat her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen fedakarca görev yapan, zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giden tüm Acil Tıp Teknisyenlerimizin ve Paramediklerimizin ATT ve Paramedikler Günü’nü kutluyorum’’ diye konuştu. (Kadir Sinici)