Ana Sayfa Gündem, Kırklareli 12 Ocak 2017 1001 Görüntüleme

Umre Eğitimleri devam ediyor

HABER MERKEZİ

Kırklareli İl Müftülüğü tarafından umre ziyaretinde bulunacak 41 vatandaşa seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminerde Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından ibadet bilinci ve umre ibadeti konuları, İl Müftü Yardımcısı Adanan Bıyık tarafından umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlamı konuları anlatılırken, Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır tarafından ise Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konuları anlatıldı.

Kırklareli Sungurbey Camii’nde vatandaşla bir araya gelen Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır burada vatandaşların merak ettiklerini ve kutsal topraklarda neler yapması gerektiğini anlattı.

Eğitimlerin ardından Umre ziyaretinde bulunacak vatandaşlar, Ocak 12’de Akşam Yatsı Namazı’ndan sonra Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan hareket edecekler. Hz Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konularını anlatmak için görevlendirilen Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır, umre ziyaretinden önce vatandaşların en iyi şekilde bilgilendirildiğini söyledi.

Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır, konuşmasında; Umre ziyaretine gidenlerin Allah’ın misafirleri olduğunu, misafirlere ikramın bol olacağını ifade etti.

Yanlarında kişisel eşyalarının yanı sıra manevi olarak bol bol sabır götürmelerini tavsiye eden Ağır; İhram hakkında bilgi ve havaalanında yapılacak işlemler hakkında da umreciler bilgilendirildi.

Umre hakkında merak edilenleri yanıtlayan Ağır; “Mutemir genellikle uçakla Cidde’ye gider. Mikat’tan ihramsız geçemeyeceğinden uçakta, hatta memleketinde ihrama girebilir. İhram beyaz renkte ve dikişsizdir. Başın açık ve ayakların çıplak olması istenir. İhram ile eşitliğe, kardeşliğe, ölüye benzemeye dikkat çekilir. İhrama girildiğinde cinsellik, kavga ve küfür yasaktır. Umreci mikat noktasını geçmeden önce tırnaklarını keser, abdest alır, tıraş olur, ayaklar çıplaktır, çanta ve kemer taşıyabilir. Kadınlar için normal elbise, eldiven, çorap, ayakkabı caizdir. İhramın sünneti olarak iki rekât namaz kılar. Telbiye, tekbir, tehlillerle Mekke’ye girer. Kâbe ziyaretinde tekbir ve telbiyelerle içeri girer. Telbiye yüksek sesle yapılır. Kâbe’nin çevresini Hacerül Esved hizasından başlayarak yedi defa döner. Bu dönüş sırasında ıztıba ve remel yapar. Iztıba, ridanın bir ucunu sağ koltukaltından geçirip sol omuz üzerine atmaktır. Sağ omuz ve kol açılır. Remel, erkeklerin kısa adımlarla koşarcasına yürümesi demektir. Tavaftan sonra tavaf namazı kılar. İki rek’attır. Müstakil bir vacip namazdır. Umreci, namazdan sonra say için Safâ tepesinden başlayarak Merve’ye gidiş geliş şeklinde say yapar. Saydan sonra tıraş olup ihramdan çıkar ve umreyi bitirir. Umrede Hac’daki gibi Arafat, Mina, müzdelife, kudum ve veda yoktur. İsterse nafile kurbanı keser, isterse Mekke ve Medine’deki kutsal yerleri gezer” dedi.

Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır tarafından yapılan bilgilendirmelerin ardından vatandaşların soruları yanıtlandı.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com