• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE 16. ULUSAL FEN VE MATEMATİK EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI
Edirne
Yayınlanma: 06 Eylül 2024 - 09:10

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE 16. ULUSAL FEN VE MATEMATİK EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin ilk büyük bilimsel etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Eğitim Fakültesi tarafından "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Nitelikli Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi" temasıyla düzenlenen 16. Ulusal Fen ve Matematik Eğitimi Kongresi, 04 Eylül 2024 tarihinde saat 09.30 da Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Edirne
06 Eylül 2024 - 09:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE 16. ULUSAL FEN VE MATEMATİK EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, çok sayıda davetli ve katılımcının hazır bulunduğu kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır, Osmanlı Devleti'ne neredeyse bir asır başkentlik yapmış Edirne’mizin zengin tarihi ve kültürel dokusunda katılımcıları ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, kongrenin, sürdürülebilir bir geleceğin inşasında fen ve matematik alanlarında eğitimin katkısını vurgulamak için büyük bir fırsat sunmakta olduğunu söyledi.

Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” konulu bir konuşma yaptı. Eğitim fakültelerinin ve mesleki eğitimin toplum için önemine değinen Selvi, ülkemizin öğretmen yetiştirme konusunda çok önemli bir tarihsel geçmişe, akademik birikime ve deneyime sahip olduğunu vurgulayarak, öğretmenliğin eğitim-öğretim faaliyetlerinin merkezinde yer alan ve sürekli yenilenmeyi gerektiren bir alan olduğunu kaydetti.

Daha sonra konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, 32 yıldır devam eden köklü bir kongrenin 16.sının üniversitemizde düzenlenmesinden büyük bir onur duyduğunu belirterek, bu yılki kongredeki farklılıklara dikkat çekti ve ulusal bir kongrenin, uluslararası katılımcılarla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer de sempozyumda bir konuşma yaptı. Konuşmasına 32 yıldır devam eden bu kongreye emek veren akademisyenlere teşekkür ederek başlayan Vali Sezer, dünya tarihinde fen bilimlerinin her zaman ön planda olduğunu, Sanayi Devrimi ile beraber fen bilimleri ve matematiğin dünyanın merkezine oturduğunu ve onun üzerine inşa edildiğini söyledi. Sezer, ayrıca sürdürülebilirliğin önemine değinerek “Sürdürülebilir Kalkınma” nın kongre başlığında olmasının değer taşıdığını vurguladı.

Konuşmalardan sonra kongreye katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaketleri verildi.

1500’den fazla kayıtlı araştırmacı ile 800’e yakın bildiri başvurusuyla tarihi bir katılıma ulaşan kongreye 600’den fazla bilimsel çalışma sunulmak üzere kabul edilmiş olup bu çalışmalar 4 gün boyunca 16 salondan sunulacaktır. Trakya Üniversitesi bu sempozyumda 581 sözlü bildiri, 16 çalıştay, 7 poster bildiri, 1’i davetli olmak üzere 5 panel ve 3 çağrılı konuşma ile yer alırken, Edirne Valiliği Balkan İş Birliği Platformu aracılığıyla Yunanistan Batı Trakya’dan soydaş öğretmenler de katılıyor.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
# Edirne Fen ve Matematik Kongresi# Sürdürülebilir Kalkınma kongre başlığı# Trakya Üniversitesi kongre etkinliği# Edirne Valisi Yunus Sezer konuşması# 2024 Eğitim Fakülteleri Kongresi# Osmanlı başkenti Edirne kongre katılımcıları# Öğretmen yetiştirme 21. yüzyıl k
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Edirne Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı Koltuğuna Savaş Çerkez Oturdu!
Edirne Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı Koltuğuna Savaş Çerkez Oturdu!
Son Haberler
Kırklareli Belediyesi'nden Öğrencilere Moral Konseri
Kırklareli Belediyesi'nden Öğrencilere Moral Konseri
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde İmar Planı Değişikliği Gündeme Geldi
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde İmar Planı Değişikliği Gündeme...
Kırklareli Belediyesi ve İl Milli Eğitim'den Sınav Öğrencilerine Moral Desteği
Kırklareli Belediyesi ve İl Milli Eğitim'den Sınav Öğrencilerine...
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle...
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı kayıtları başladı
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı kayıtları başladı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.