• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE KALİTE VE AKREDİTASYON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Edirne
Yayınlanma: 08 Aralık 2023 - 13:10
Güncelleme: 17 Şubat 2024 - 10:42

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE KALİTE VE AKREDİTASYON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Edirne
08 Aralık 2023 - 13:10
Güncelleme: 17 Şubat 2024 - 10:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE KALİTE VE AKREDİTASYON KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

2020 yılı sonunda kalite ve akreditasyon çalışmalarına başlayan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Birim Kalite Komisyonunun aldığı tavsiye kararı doğrultusunda “Kalite ve Akreditasyon Kültürü Geliştirme Toplantısı” düzenlendi. 

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu ile Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şahin Kılıç ve Doç. Dr. Aslı Araboğlu’nun konuşmacı olduğu toplantıya, bölüm başkanları, akademik ve idari personel ile Edebiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Dekan Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Üniversitemizin vizyonu ve hedefleri doğrultusunda Edebiyat Fakültesinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına 2020 yılı sonunda başladıklarını, o tarihten beri tüm bölümlerin katılımıyla aralıksız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve sonuçta yedi bölümü akredite ettiklerini söyledi. Edebiyat Fakültesinde ilk kez düzenlenen kalite ve akreditasyon toplantısının amacının öğrencilere, idari ve akademik personele kalite ve akreditasyon süreci hakkında bilgi vermek ve onların dikkatlerini bu noktaya çekmek, bu konuda tüm paydaşlarda bir farkındalık yaratarak kalite ve akreditasyon kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanlığı olarak tüm paydaşların ama bilhassa öğrencilerin kendileri ile iletişim hâlinde olmalarını, idari konularda aktif rol almalarını, tüm yönetim ve karar alma süreçlerine etkin şekilde katılmalarını beklediklerini söyledi. Öğrencilerin aktif katılımını sağlamanın kalite ve akreditasyon sürecinin önemli bir parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, bunun için öğrenci temsilciliği ve yıl içinde birkaç kez yaptıkları Dekan-Öğrenci Buluşmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Topaloğlu’nun konuşmasından sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Kılıç, kalite ve akreditasyon süreci hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumda yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun ne anlama geldiğini, bunun için neler yapılması gerektiğini kapsamlı bir şekilde açıkladı. Akreditasyon sürecinde öğrencilerin karşılarına çıkabilecek YÖKAK, FEDEK, İç ve Dış Paydaşlar gibi önemli kavramları da açıklayan Doç. Dr. Kılıç, kalite ve akreditasyon kapsamında Edebiyat Fakültesinde yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Araboğlu ise iç ve dış paydaşlar olarak hem aktif hem de mezun öğrencilerin katılımının öneminden söz etti. 

Konuşmalardan sonra öğrencilere, akademik ve idari personele söz verildi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren öğrencilerin, üniversite genelinde ve fakültede yaşadıkları sorunları, idareden beklentilerini ve sorularını ifade ettikleri toplantıda, Dekan ve Dekan Yardımcıları, soru ve görüşlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 

Toplantının sonunda tüm paydaşlara teşekkür eden Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, ilkini gerçekleştirdikleri kalite ve akreditasyon toplantısını, her yıl düzenleme azminde olduklarını belirtti.

 

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Otoyolda üst geçidin ayağına çarpan otomobilin sürücüsü öldü
Otoyolda üst geçidin ayağına çarpan otomobilin sürücüsü öldü
 Keşan Kent Müzesi'nde
Keşan Kent Müzesi'nde "Müze Atölye" Sezonu Açıyor
CHP Edirne Merkez İlçede 418 Delege 28 Eylül’de Sandık Başına Gidiyor
CHP Edirne Merkez İlçede 418 Delege 28 Eylül’de Sandık Başına Gidiyor
Baro Başkanı Karakoç ve İletişim Müdürü Arar Bir Araya Geldi
Baro Başkanı Karakoç ve İletişim Müdürü Arar Bir Araya Geldi
Son Haberler
Yayla Şenliklerinde
Yayla Şenliklerinde "Kırklareli Modern Müzik Üçlüsü" Konseri Büyük...
Çorlu`da Millî Heyecanlar Dev Ekranda Yaşandı
Çorlu`da Millî Heyecanlar Dev Ekranda Yaşandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç vefat etti!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç vefat etti!
Yayla Şenliklerinde Geleneksel Üzüm Ezme Merasimi Gerçekleştirildi
Yayla Şenliklerinde Geleneksel Üzüm Ezme Merasimi Gerçekleştirildi
GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ANKARA'DA BULUŞTUK
GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ANKARA'DA BULUŞTUK
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ "TRAKYA KARİYER FUARI" İÇİN TOPLANDI
TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ "TRAKYA KARİYER FUARI" İÇİN TOPLANDI

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.