• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trakya Bölgesi, Ankara'da Sesini Güçlü Şekilde Duyuracak
Gündem
Yayınlanma: 03 Mart 2018 - 08:06

Trakya Bölgesi, Ankara'da Sesini Güçlü Şekilde Duyuracak

* Nisan Ayı’nda Ankara’da yapılacak olan “1

Gündem
03 Mart 2018 - 08:06
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Trakya Bölgesi, Ankara’da Sesini Güçlü Şekilde Duyuracak
* Nisan Ayı’nda Ankara’da yapılacak olan “1. Trakya Tanıtım Günleri” Etkinlikleri kapsamında 2 Mart 2018 Cuma günü saat 10.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonu’nda “1. Trakya Tanıtım Günleri İlk Hazırlık Toplantısı” yapıldı. Yapılan toplantıda, konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi; Kırklareli’nin tüm ürünlerin oldukça ilgi çekici ve güzel olduğunu söylerken, tek eksinin ise tanıtım olduğunu ifade etti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da konuşmasında; Yapılacak olan faaliyetlerin adım adım yazılıp, takip edilmesini ve rollerin önceden belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

2 Mart’ta Tekirdağ ve Kırklareli’nde yapılan, 9 Mart’ta da Edirne’de yapılacak olan toplantılar ile Ankara için tanıtım stratejisi belirleniyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Valilikleri yönetiminde, Trakyalılar Vakfı ve Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılacak olan etkinliğe, bölgede bulunan birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra, belediyeler ve özel sektör firmaları da destek veriyor.

Bu kapsamda, Kırklareli Valiliği öncülüğünde, 2 Mart 2018 Cuma günü saat 10:00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun yöneticisi katıldı.

Toplantıda da “Trakya Tanıtım Günleri” kapsamında öne çıkarılması uygun görülen ürün, tema, etkinlik ve destinasyonlar ele alınarak, Kırklareli’nin tanıtım stratejileri tartışıldı.

* Vali Orhan Çiftçi; “Tanımadan, tanıtmadan ve tanıtım yapmadan olmaz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi; Kırklareli’nin tüm ürünlerin oldukça ilgi çekici ve güzel olduğunu söylerken, tek eksinin ise tanıtım olduğunu ifade etti.

Trakya Bölgesinin ve Ankara’da sesinin gür bir şekilde duyulması gerektiğini ve bunu da başaracak olanların yine Kırklarelilerin olduğunu vurgulayan Vali Orhan Çiftçi; Düzenlenecek olan fuarda Kırklareli’nin tüm marifetlerinin sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara’da tüm gözlerin Kırklareli’ne çevrilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çiftçi; “Eksikliğimiz sadece tanıtım. Kırklareli’ne ait oldukça güzel ürünler var. Stantlar kurup, tanıtım ve ikramlar yapacağız. İnsanlar Kırklareli’ne ait ürünlerin tadına bakmalı. Tanımadan, tanıtmadan olmaz. Ankara’da güçlü bir ses çıkarmalıyız. Orada çıkaracağımız ses ve güzel organizasyon ile bütün orada bulunan insanları fuarımıza çekmeliyiz”  diye konuştu.

Daha sonra konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; Üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini kaydetti.

Fuarın Trakya kısmında yapılacak olan tüm organizasyonları üstleneceklerini aktaran Şahin; “Trakya Kalkınma Ajansı olarak üstümüze düşen görevleri yerine getireceğiz. Gidemeyenler için ulaşımı sağlayacağız. Araçlar ile buradan gidecek ürünleri toplayıp, orada muhafaza edeceğiz. Stant için gerekli ikramlar peyder pey bu araçlarımızdan temin edilecek. Trakya’da yapılacak bütün organizasyonu biz sağlayacağız” şeklinde konuştu.

* Milletvekili Minsolmaz; “Rolleri belirlemeliyiz”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise konuşmasında; “Nisan Ayı’nda Ankara’da düzenlenecek olan 1. Trakya Tanıtım Günleri programı için hazırlık toplantımızı yapıyoruz. Nisan Ayı’nda Ankara’da gerçekleştireceğimiz bu tanıtım programının bölgemiz açısından önemi çok büyük. Valiliklerimiz, Vakfımız, TRAKYA Kalkınma Ajansımız, Kamu kurumlarımız, Siyasi Partilerimiz, Oda ve Borsalarımız, İş adamlarımız, Belediyelerimiz, STK’larımız ve esnaflarımızın katılımlarıyla büyük bir organizasyonu Başkentimizde gerçekleştireceğiz.  Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için atılan her adıma destek olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da ilimizde birçok projeye imza atıyoruz. Milletimize hizmet yolunda kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu hazırlık toplantımızda neler yapacağımızı önce adım adım not edeceğiz. Daha sonrada kimlerin hangi roller üsteleneceğini belirleyeceğiz. Bu şekilde bir planlama yaptığımızda çok daha verimli sonuçlar alacağımızdan eminim” cümlelerini kullandı.

* “1. Trakya Tanıtım Günleri”

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedeflenirken, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olacak. 4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçiler ile buluşması amaçlanıyor. (Savaş Eskici)

 

İlginizi Çekebilir
Başkan Ufuk İn’den Nazlı Teyzeye Anneler Günü Ziyareti
Başkan Ufuk İn’den Nazlı Teyzeye Anneler Günü Ziyareti
Asılbeyli Köyü'nden Doğaya Açılan Kapı
Asılbeyli Köyü'nden Doğaya Açılan Kapı
Kırklareli Jandarması’ndan Trafik Haftasında: “Bir Kural Bir Ömür” Vurgusu
Kırklareli Jandarması’ndan Trafik Haftasında: “Bir Kural Bir Ömür” Vurgusu
Kırklareli'nin Kalbi Sokaklarda Atıyor! Hakan Konyer ve Sokak Müziğinin Ritmi
Kırklareli'nin Kalbi Sokaklarda Atıyor! Hakan Konyer ve Sokak Müziğinin Ritmi
Son Haberler
Başkan Ufuk İn’den Nazlı Teyzeye Anneler Günü Ziyareti
Başkan Ufuk İn’den Nazlı Teyzeye Anneler Günü Ziyareti
Başkan Soner Ilık Önemli İsimleri Ağırladı
Başkan Soner Ilık Önemli İsimleri Ağırladı
Asılbeyli Köyü'nden Doğaya Açılan Kapı
Asılbeyli Köyü'nden Doğaya Açılan Kapı
Kırklareli Jandarması’ndan Trafik Haftasında: “Bir Kural Bir Ömür” Vurgusu
Kırklareli Jandarması’ndan Trafik Haftasında: “Bir Kural Bir Ömür”...
Kırklareli'nin Kalbi Sokaklarda Atıyor! Hakan Konyer ve Sokak Müziğinin Ritmi
Kırklareli'nin Kalbi Sokaklarda Atıyor! Hakan Konyer ve Sokak Müziğinin...
Muhasebeciler ve Mali Müşavirler kahvaltıda buluştu
Muhasebeciler ve Mali Müşavirler kahvaltıda buluştu

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.