• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. TRAKYA AFETLERE KARŞI "TEK YÜREK" OLDU
Tekirdağ
Yayınlanma: 04 Eylül 2025 - 10:30

TRAKYA AFETLERE KARŞI "TEK YÜREK" OLDU

Tekirdağ
04 Eylül 2025 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TRAKYA AFETLERE KARŞI

Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in öncülüğünde, bölgemizi tehdit eden afet riskleri, çevre sorunları ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı ortak bir strateji geliştirmek amacıyla kritik bir koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Katılımcılar, afet, çevre ve iklim değişikliği alanlarında yürüttükleri çalışmaları paylaşarak işbirliğinin önemine dikkat çektiler. Ortak projeler, deneyim paylaşımı, kapasite geliştirme ve bölgesel koordinasyon mekanizmaları, toplantının öne çıkan başlıkları oldu.

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ temsilcileri, kendi kurumlarının öne çıkan çalışmalarını aktararak ortak yapılabilecek projeleri değerlendirdi. Üye belediyelerin temsilcileri de yaptıkları çalışmaları anlatarak bölge dayanışmasını güçlendirmenin önemini vurguladılar. Katılımcılar, Trakya'da ortak afet ve iklim değişikliği mücadelesi için gösterdikleri liderlik ve destekten dolayı Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer'e teşekkürlerini ilettiler.

Deprem, yangın, sanayi kaynaklı çevresel riskler, iklim değişikliğinin tarım ve su kaynakları üzerindeki etkileri ile nüfus hareketliliğinin getirdiği zorlukların ele alındığı toplantıda, bu sorunlarla mücadelede yalnızca yerelde yürütülen çalışmaların değil, aynı zamanda belediyeler arası bölgesel işbirliklerinin de büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Toplantıda, "Afet ve Risk Yönetimi Platformu" ile "Çevre ve İklim Platformu"nun işleyişi görüşüldü. Bu platformlar, düzenli aralıklarla bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapacak ve olası krizlerde belediyeler arasında koordinasyon sağlayarak karşılıklı destek mekanizmaları geliştirecek. Bu başlangıç toplantısının ardından her iki platformun daha sık bir araya gelmesi ve toplantıların diğer üye belediyelerinin ev sahipliğinde de yapılması kararlaştırıldı.

Trakya Belediyeler Birliği, bu çalışma gruplarıyla üye belediyeler arasında güçlü bir işbirliği ağı kurmayı, afetlere dirençli, iklim dostu ve sürdürülebilir bir Trakya için somut adımlar atmayı hedeflediklerini belirterek benzer koordinasyon toplantılarının devam edeceğini ifade etti.

Trakya Belediyeler Birliği Birlik Müdürü Arda Varol’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Afet İşleri Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Özlem Yıldız, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Nilgün Erkmen Göktaş, İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Gökalp Demirezen ve Arama Kurtarma ve Müdahale Şube Müdürü Erdinç Coşkun ile TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, ayrıca Edirne, Kırklareli, Çorlu, Silivri, Sarıyer, Büyükçekmece, Avcılar, Çatalca ve Gelibolu Belediyeleri’nin ilgili müdürleri ve personelleri katıldı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Trakya Belediyeler Birliği# Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer# TESKİ temsilcileri# Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi# su kaynakları
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çorlu Belediyesi ve Lale Gıda'dan İş Birliği Protokolü
Çorlu Belediyesi ve Lale Gıda'dan İş Birliği Protokolü
CANDAN BAŞKAN'DAN YOĞUN ÇORLU MESAİSİ
CANDAN BAŞKAN'DAN YOĞUN ÇORLU MESAİSİ
Uluslararası Afet Tatbikatı 2025 Ana Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi
Uluslararası Afet Tatbikatı 2025 Ana Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi
Çorlu, Avrupa'nın Sürdürülebilir Ulaşım Ligi`nde
Çorlu, Avrupa'nın Sürdürülebilir Ulaşım Ligi`nde
Son Haberler
Kırklareli Üsküpdere Köyü’nde Kış Karpuzu Hasadı Başladı
Kırklareli Üsküpdere Köyü’nde Kış Karpuzu Hasadı Başladı
Kırklareli Karaumur Caddesi'nde Bir Vatandaş Yolda Yığıldı
Kırklareli Karaumur Caddesi'nde Bir Vatandaş Yolda Yığıldı
Kırklareli'nde
Kırklareli'nde "Uçan İmparatorun Kadim Toprakları" Projesi Kapanış...
Kırklareli Belediyesi'nden Asrın Altyapı Projesi İçin 1,1 Milyar TL'lik Kredi Onayı
Kırklareli Belediyesi'nden Asrın Altyapı Projesi İçin 1,1 Milyar...
SOL Parti'den
SOL Parti'den "Birleşik Muhalefet Yolunda İleri" Çağrısı
4 Eylül 2025 Trakya’da Hava Durumu: Güneş ve Bulut Dengesi
4 Eylül 2025 Trakya’da Hava Durumu: Güneş ve Bulut Dengesi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.