Ana Sayfa Gündem, Kırklareli 6 Nisan 2018 1100 Görüntüleme

“Teknoloji Bağımlılığı” Tiyatro eşliğinde anlatıldı

* Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Buket Aşkın Teknoloji Bağımlılığı temalı tiyatro oyunu öncesi yaptığı konuşmada; “Bilim ve bilgiye hızlı erişimde teknoloji bizlere kolaylık sağlıyor. Fakat bir araç olarak kullanmamız gereken teknolojiyi amaç haline getirdiğimiz noktada bağımlılık ortaya çıkıyor ve bu bağımlılık hayatımıza zarar vermeye başlıyor” diyerek teknolojinin bilinçsiz kullanıldığında günlük hayatımızda tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ortaokul 7. Sınıf öğrencilerine yönelik “Teknoloji Bağımlılığı” temalı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Buket Aşkın, Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve İstiklal Ortaokulu’nda eğitim gören 7. Sınıf öğrencileri, öğretmenler ile yüksekokul akademik/idari personeli katıldı.

Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Buket Aşkın yaptı.

Aşkın, konuşmasında teknolojinin bilinçsiz kullanıldığında günlük hayatımızda tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti;

“Okulumuz Çocuk gelişimi programı öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu yıl teknoloji bağımlılığını konu alarak, bir nebze de olsa büyüyen bu probleme dikkat çekmek istediler. Teknoloji kullanımı birçok yönden yaşamımızı koordine ederken zaman kazanmamızı sağlamaktadır. Online banka işlemleri, uzaktan eğitim, bilgiye ulaşım ve hatta online sağlık uygulamaları teknolojinin yasamıza getirdiği kolaylıklardan yalnızca bir kısmıdır. Bunlara rağmen, yaşamı kolaylaştıran teknolojinin bir araçtan amaca dönüştüğü aşırı kullanım biçimi; sosyal ilişkiler, eğitim hayatı, iş yaşamı ve çeşitli alanlardaki yetilerimizi önemli ölçüde bozabilmektedir. Teknolojinin öncelik haline geldiği durumlarda, gerçek dünyaya katılım azalmakta ve bağımlılığın kapıları aralanmaktadır.”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen tiyatro gösterimi öncesinde öğrencilere teknoloji bağımlılığının ne olduğu ve bağımlılık belirtileri ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Tek perde olarak oynanan oyun, öğrencilere ve izleyicilere teknoloji bağımlılığının risklerini eğlenceli bir dille anlattı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1. Sınıf öğrencilerinin başarılı performanslarıyla sergilenen “Az Bilgisayar, Çok Oyun!” adlı tiyatro oyunu, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. (Savaş Eskici)

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com