• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. TEKİRDAĞ DİGEM PROJESİ FİNALDE YARIŞTI
Tekirdağ
Yayınlanma: 18 Kasım 2025 - 10:00
Güncelleme: 18 Kasım 2025 - 19:11

TEKİRDAĞ DİGEM PROJESİ FİNALDE YARIŞTI

Tekirdağ
18 Kasım 2025 - 10:00
Güncelleme: 18 Kasım 2025 - 19:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKİRDAĞ DİGEM PROJESİ FİNALDE YARIŞTI

Avrupa Birliği finansmanıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında düzenlenen “Fikrim Gelecek: Gençler Arası Dijital Çözümler Hackathonu” Ankara’da sonuçlandı. Ülke genelindeki Dijital Gençlik Merkezleri’nden (DİGEM) toplam 24 projenin yarıştığı finalde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi, tarımsal sulama sorununa çözüm üreten “Kuyu Navigasyon Projesi” ile finalde yer aldı.

TARIMSAL SULAMADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Tekirdağ DİGEM'de Veri Analisti kursu öğrencisi Busenur İncekara tarafından, Proje Koordinatörü Dr. Hamit Can danışmanlığında geliştirilen "Kuyu Navigasyon Projesi", Tekirdağ’da giderek artan su yetersizliği problemine çözüm sunmayı amaçladı. Proje ile çiftçilerin su kaynaklarına daha hızlı, verimli ve bilinçli ulaşmasını sağlanarak, sulama işlemlerinde zaman, iş gücü ve maliyet tasarrufu elde edilmesi hedeflendi.

Proje, 5-7 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen yoğun üç günlük hackathon programında finale kalan 39 genç arasında yer aldı. Proje sahibi Busenur İncekara, bu süreçte diğer proje ekipleriyle, grup ve takım çalışmaları yaparak uzman mentörlerden destek alarak, jüri karşısında etkili bir sunum gerçekleştirdi. Proje mentörleri ve UNDP yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunan Proje Koordinatörü Dr. Hamit Can, geleceğe yönelik uygulanabilir projeler ve bu kapsamda nelerin geliştirilebileceği gibi konularda görüşmeler gerçekleştirdi.

GÜÇLÜ JÜRİ KARŞISINDA PROJE SUNUMU

Gençlerin mobil uygulamalardan yapay zekâ tabanlı çözümlere kadar geniş bir yelpazede geliştirdiği projeler; Ostim Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Meltem Gönenç Eryılmaz, ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Delialioğlu, IBM Müşteri Mühendisliği Lideri Seray Altıntaş Boynuyoğun ve Kodluyoruz Operasyonlar Direktörü Esra Köylüoğlu’ndan oluşan uzman jüri tarafından uygulanabilirlik, toplumsal fayda, inovasyon ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirildi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino Domínguez'in de katıldığı ödül töreninde, Tekirdağ DİGEM’in projesi, yerel sorunlara çözüm üreten ve bölgesel ölçekte su yönetimine katkı sağlama potansiyeli taşıyan bir dijital çözüm olarak öne çıktı.

GENÇLERDEN YERELDE DEĞİŞİM YARATACAK ÇÖZÜMLER

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dijital becerilerini gerçek yaşam ihtiyaçlarına çözüm üreten projelere dönüştürmesine destek vermeye devam edecek.

“Kuyu Navigasyon Projesi” nin uzun vadede çiftçilerin bilinçli su tüketimini teşvik ederek, tarımsal üretimde verimliliği artırması ve bölgesel ölçekte sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Avrupa Birliği# Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı# Gençler Arası Dijital Çözümler Hackathonu# Tekirdağ# Veri Analisti kursu# Ankara
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TÜRKMENLİ GÖLETİ'NDE SU KALİTESİNİ KORUMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
TÜRKMENLİ GÖLETİ'NDE SU KALİTESİNİ KORUMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
 Pazartesi Pazarı`nda İlk Kazma Vuruldu
Pazartesi Pazarı`nda İlk Kazma Vuruldu
Evdeki yangına müdahaleyi izlerken köpek saldırısında yaralandı
Evdeki yangına müdahaleyi izlerken köpek saldırısında yaralandı
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANAKKALE'YE VEFA YOLCULUĞU
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANAKKALE'YE VEFA YOLCULUĞU
Son Haberler
Halkalı – Kapıkule Hatlarında İlaçlama Başlıyor
Halkalı – Kapıkule Hatlarında İlaçlama Başlıyor
Nisan Toplantıları Seçim Gündemiyle Başladı
Nisan Toplantıları Seçim Gündemiyle Başladı
Edirne İhracatta Kadın Emeğiyle Öne Çıktı
Edirne İhracatta Kadın Emeğiyle Öne Çıktı
Başkan Ilık: “Otizm Bir Eksiklik Değil, Farklılıktır”
Başkan Ilık: “Otizm Bir Eksiklik Değil, Farklılıktır”
Istırman'dan Çanakkale Mitingi Değerlendirmesi
Istırman'dan Çanakkale Mitingi Değerlendirmesi
Oda ve Borsalar Kırklareli TSO'da Bir Araya Geldi
Oda ve Borsalar Kırklareli TSO'da Bir Araya Geldi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.