• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Süleymanpaşa Belediyesinden Erken Sivrisinek Mesaisi
Tekirdağ
Yayınlanma: 03 Şubat 2025 - 10:00

Süleymanpaşa Belediyesinden Erken Sivrisinek Mesaisi

Tekirdağ
03 Şubat 2025 - 10:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Süleymanpaşa Belediyesinden Erken Sivrisinek Mesaisi

Süleymanpaşa Belediyesi sivrisinek mücadelesine erken başladı. Ocak ayı itibariyle Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler saha çıkarak sivrisinek ve uçkun gibi zararlıların üreme alanlarında ilaçlama çalışmalarına start verdi.

Sivrisinekler gibi hastalık taşıyabilen canlılar, Şubat-Mart aylarında yumurtlama evresine geçiyor ve bu dönemde müdahale edilmezse kontrolsüz bir şekilde üreyerek sağlık açısından risk oluşturuyor.

MÜCADELE ERKEN BAŞLADI

Yaz aylarında nüfusu hatırı sayılır şekilde artış gösteren Süleymanpaşa’da 2025 yılında sivrisinek sorunu yaşanmasını önlemek isteyen Süleymanpaşa Belediyesi, mücadele çalışmalarına erken başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Vektörle Mücadele Ekipleri, Ocak ayı itibariyle sahaya inerek ilaçlama çalışmalarını başlattı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen yerel seçimler öncesi yapılmayan çalışmalar nedeniyle 2024 yazı boyunca Süleymanpaşa Belediyesi yeni yönetimi tarafından yoğun bir şekilde çalışmalar yürütülmesine rağmen sivrisinek sorunu güçlükle kontrol altına alınabilmişti. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere ilave araç, ekipman satın alınması ve personel görevlendirilmesi gerekmişti.

ÜREMEYİ BÜYÜK ORANDA AZALTIYOR

Veteriner İşleri Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; Kuş Gribi, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi, H1N1 ve Batı Nil Virüsü gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan sivrisineklerin daha az hareketli ya da hareketsiz olduğu kış döneminde yapılacak kışlak mücadele çalışmaları ilkbaharda uçan sivrisinek miktarını büyük oranda azalttığına dikkat çekildi.

ÖNCELİKLİ HEDEF DURGUN SU ÇEVRELERİ

Bu yıl mücadele çalışmalarını erken başlattıklarını dile getiren yetkililer, sivrisineklerin yumurtlama dönemlerinde durgun su çevrelerini tercih ettiklerini vurguladılar. Bu doğrultuda, göletler, dere kenarları, kullanılmayan yüzme, süs ya da bahçe havuzları, fosseptikler, doğal çukurlarda ve inşaat temellerinde oluşan su birikintileri, ağzı açık bırakılan su dolu variller, atık kova ve kaplar ile eski traktör, otomobil lastikleri gibi irili ufaklı üreme kaynaklarına yönelik kapsamlı bir ilaçlama programı hazırlandı ve Ocak ayı itibariyle uygulama aşamasına geçildi.

BAŞKAN VOLKAN NALLAR’DAN AÇIKLAMA

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Süleymanpaşa’da sivrisineksiz bir yaz geçirmek için gereken tüm önemleri aldıklarını ve bahar ayları da dahil olmak üzere çalışmalara kesintisiz devam edeceklerini kaydetti.

Nallar, “Geçtiğimiz yıl, seçim süreci nedeniyle aksayan mücadele çalışmaları sonucunda yaz aylarında sivrisinek sorunu ciddi bir şekilde hissedildi. Yeni yönetim olarak bu sorunu kontrol altına almak için büyük çaba harcadık, ek kaynaklar ve ekipmanlarla mücadeleyi güçlendirdik. Ancak en etkili çözümün, sivrisineklerin üreme dönemine girmeden önleyici çalışmalar yapmak olduğunun bilinciyle, bu yıl erken harekete geçtik,” diye konuştu.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ocak ayı itibarıyla sahaya indiğini ve kapsamlı bir ilaçlama programının devreye sokulduğunu vurgulayan Nallar, “Amacımız, halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve benzeri zararlıların üreme alanlarını kontrol altına alarak, Süleymanpaşa’da yaz aylarını daha konforlu ve huzurlu hale getirmektir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızdan da özellikle bahçelerinde, açık alanlarında durgun su birikintilerini önlemeleri konusunda duyarlı olmalarını rica ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak halk sağlığını önceleyen hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Nallar, yaz aylarında sivrisinek şikâyetlerinin en aza indirilebilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Süleymanpaşa Belediyesi# sivrisinek mücadelesi# ilaçlama çalışmaları# sivrisinek tehlikesi# Şubat-Mart dönemi# yumurtlama# sağlık çalışmaları
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
UĞUR MUMCU BASIN EVİ AÇILDI
UĞUR MUMCU BASIN EVİ AÇILDI
Tekirdağ'da fırtına; çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Tekirdağ'da fırtına; çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Zabıta Ekiplerinden Görüntü Kirliliğine Geçit Yok
Zabıta Ekiplerinden Görüntü Kirliliğine Geçit Yok
Tekirdağ’da heyelan riski nedeniyle yol trafiğe kapatıldı
Tekirdağ’da heyelan riski nedeniyle yol trafiğe kapatıldı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
ORMAN EMVALİ İSTİFLEME HİZMETİ ALINACAKTIR
RESMİ İLANDIR
VİNİL BRANDA AFİŞ, CİTY LİGHT AFİŞ VE DİJİTAL BASKI YAPILMASI,...
Son Haberler
4 Şubat 2026 Çarşamba Günlük Burç Yorumları; Günün Şanslı Burcu Hangisi?
4 Şubat 2026 Çarşamba Günlük Burç Yorumları; Günün Şanslı Burcu...
Kırklareli'nde İkinci Dönem
Kırklareli'nde İkinci Dönem "Bayrak Sevgisi" Temasıyla Başladı
Balkanlı'dan
Balkanlı'dan "CHP Ne Yaptı?" Sorusuna Tarihsel Yanıt
Süloğlu Barajı'ndan Edirne'ye Umut Veren Gelişme
Süloğlu Barajı'ndan Edirne'ye Umut Veren Gelişme
Lalapaşa Belediyesi'nden Askere Giden Gençlere Anlamlı Destek
Lalapaşa Belediyesi'nden Askere Giden Gençlere Anlamlı Destek
“BURNUM HEP TIKALI” DİYORSANIZ DİKKAT!
“BURNUM HEP TIKALI” DİYORSANIZ DİKKAT!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.