• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sevgi Varsa Engel Yoktur
Gündem
Yayınlanma: 10 Mayıs 2024 - 16:12

Sevgi Varsa Engel Yoktur

Gündem
10 Mayıs 2024 - 16:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sevgi Varsa Engel Yoktur

10-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılış programı büyük ilgi gördü. Programa engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel eğitim kurumlarından öğrenciler ve ilçe halkı yoğun katılım sağladı.


Dingiloğlu Parkı'ndan başlayan kortej yürüyüşüne Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş gibi önemli isimler de katıldı. Yürüyüş, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda son buldu ve burada Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Derneği, Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği ile Kırklareli Otizm Derneği çelenk sunarak Atatürk Anıtı'na saygılarını sundular. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Dinkler etkileyici bir konuşma yaptı. Programın kültürel bölümünde ise Kırklareli Otizm Derneği'nden Duru Çalıkuşu duygusal bir şiir okuyarak etkinliğe katkı sağladı.


Programda bir konuşma yapan Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş programda bir konuşma yaptı. Müdür Özbaş, yaptığı konuşmada engelli vatandaşların haklarına vurgu yaparak, toplumun her kesiminden destek çağrısında bulundu.
Özbaş'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 156 ülkenin kutladığı Dünya Engelliler Haftası, engelli vatandaşların eşit muamele, bağımsız yaşam, eğitim, sağlık hizmetleri ve istihdam gibi temel haklara sahip olduğu bir fırsat olarak görülüyor.


Son 25 yılda yapılan yasal düzenlemelerle birlikte engelli vatandaşlara birçok sosyal hak sağlandığını belirten Özbaş, korumalı işyerleri, ücretsiz toplu taşıma imkanları, sosyal yardımların iyileştirilmesi ve engelli aylıkları gibi desteklerin önemine vurgu yaptı.


Ancak Özbaş, kurumsal hizmetlerin yanı sıra toplumsal duyarlılığın da artırılması gerektiğini vurgulayarak, sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi. Bu noktada, gönüllü çalışmaların ve sosyal sorumluluk bilincinin toplumun genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.


Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin niceliksel ve niteliksel olarak geliştirilmesi gerektiğini belirten Özbaş, tüm vatandaşları sorumluluk almaya çağırdı. Özellikle engelli araç park yerlerinin kullanımına dikkat çeken Özbaş, toplu ulaşımda ve günlük yaşamda engelli vatandaşlara öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.


Kırklareli'nde ağır engelli vatandaşların bakımına yönelik yapılan çalışmalara da değinen Özbaş, il genelindeki bakım merkezlerinin ve sağlanan desteklerin önemine dikkat çekti. Engellilere yönelik hizmetlerde desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Özbaş, engelsiz bir toplum hedefine ulaşmak için tüm paydaşların birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.


Program Türkiye Sakatlar Derneğinden Hüseyin Özkan’ın klarnet dinletisi eşliğinde eşi Yeter Özkan’ın şiir okuması ile sona erdi.

Kevser Çelik
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TREDAŞ’tan Kırklareli Merkez’de Aydınlatma Hamlesi
TREDAŞ’tan Kırklareli Merkez’de Aydınlatma Hamlesi
Soğuk ve Yağmura Rağmen Aralıksız Çalışma
Soğuk ve Yağmura Rağmen Aralıksız Çalışma
Kırklareli'nde Kanserle Mücadelede Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
Kırklareli'nde Kanserle Mücadelede Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel, Türkiye–Mısır İş Forumu’na Katıldı
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel, Türkiye–Mısır İş Forumu’na Katıldı
Son Haberler
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonlarında 13 tutuklama
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonlarında 13 tutuklama
Yağmur Var Ama Soğuk Yok! Trakya’da 6 Şubat Sürprizi
Yağmur Var Ama Soğuk Yok! Trakya’da 6 Şubat Sürprizi
6 Şubat 2026 Cuma Günlük Burç Yorumları; İşte Sizi Bekleyen Gelişmeler
6 Şubat 2026 Cuma Günlük Burç Yorumları; İşte Sizi Bekleyen Gelişmeler
İçme Suyu Gündemi İl Genel Meclisi'nde
İçme Suyu Gündemi İl Genel Meclisi'nde
Türk Kızılay Edirne İl Başkanlığı'na Gözde Emel Baytar Atandı
Türk Kızılay Edirne İl Başkanlığı'na Gözde Emel Baytar Atandı
Yaz İçin Altı Altın Tavsiye!
Yaz İçin Altı Altın Tavsiye!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.