Lüleburgaz'da Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek için düzenlenen anma töreni büyük bir katılımla gerçekleşti. Törende, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz 214 nolu Hava Radar Komutanlığı Komutanı Üsteğmen Fethi Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Taştekin ve Abdullah Öteleş, Kıbrıs gazileri ve okul öğretmenleri hazır bulundu.

Anma töreninin önemli konuşmacılarından biri, Lüleburgaz'ın yetiştirdiği değerlerden emekli öğretmen, tarihçi, yazar Ali Arslan oldu. Arslan, Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek ile ilgili 1963 yılında yayınlanmış yerel ve ulusal basında çıkan haberlerin de olduğu bir sunum gerçekleştirdi. Törene katılanlar, şehidin hayatına dair bilgilerle duygusal bir yolculuk yaparken, geçmişteki haberlerin hatırlanması da duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Sunumun ardından, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek ve ülkemiz için canını feda etmiş diğer şehitlerimizin ruhuna dua edildi. Katılımcılar, şehitlerin anısını yaşatmak ve minnettarlıklarını ifade etmek adına bir araya gelmişlerdi.

Anma töreni, duygusal anların yanı sıra birlik ve beraberliği de simgeliyordu. Töre, pilav ve ayran ikramı ile sona ererken, birlikte paylaşılan yemek, katılımcılar arasında dayanışma ve dostluğu pekiştirdi. Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek için düzenlenen anma töreni, vatanına canını feda etmiş kahramanların unutulmadığı bir anı olarak yerini aldı.
Fotoğraf: Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Kevser Çelik








