• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Müşterileri bakamadı, 18 kaplumbağayı sahiplendi; işletmesinde besliyor
Edirne
Yayınlanma: 22 Eylül 2024 - 08:50

Müşterileri bakamadı, 18 kaplumbağayı sahiplendi; işletmesinde besliyor

Edirne
22 Eylül 2024 - 08:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Müşterileri bakamadı, 18 kaplumbağayı sahiplendi; işletmesinde besliyor

EDİRNE'de yaklaşık 30 yıldır çay bahçesi işleten Kamil Tunca (62), 15 yıl önce 2 kaplumbağanın bakımıyla başladığı işletmesinin havuzunda bugün 18 kaplumbağaya ev sahipliği yapıyor. Ailelerin evlerinde bakamadıkları kaplumbağaları sahiplenerek, ciğer ve özel yemlerle besleyen Tunca, "15 senedir burada bizimle beraber yaşıyorlar. Yani evde bakamayan bana getiriyor, bakımevi gibi olduk. Gelen müşterilerimizin çocuklarının da hoşuna gidiyor. Buraya gelen müşterilerimiz fotoğraflarını çekip sosyal medyalarında paylaşıyorlar" dedi.

Edirne'de kafeterya işleten Kamil Tunca, 15 yıl önce işletmesinin havuzunda iki kaplumbağa bakmaya başladı. Kaplumbağaları gören müşteriler zamanla, kendileri ya da tanıdıklarının evlerinde bakmak istemedikleri kaplumbağaları Tunca'nın işletmesine getirince, sayıları giderek arttı. Aradan geçen süreçte işletmedeki kaplumbağa sayısı 18'e çıktı. Tunca, işletmesindeki çalışanlarla birlikte kaplumbağaları her gün ciğer, domates, salatalık ve özel yemlerle besleyerek gözü gibi bakıyor.

'EVDE BAKAMADIKLARI KAPLUMBAĞALARI GETİRDİLER'

Kamil Tunca, 1995 yılından bu yana kafeterya işlettiğini belirterek, kaplumbağalara ise 15 yıldan beri baktığını söyledi. Tunca, "Burada kaplumbağalardan önce ördek bakıyorduk. Kafemizin adı ördekli parka çıkmıştı. Sonra kuş gribi hastalığı nedeniyle biraz sıkıntı yaşadık. Bizim ördeklerimizde hastalık yoktu ama çocuklar tedirgin oldu. Genelde çocuklarla aileler geldiği için kaplumbağaya döndük. Kaplumbağaları da şöyle beslemeye başladık. Kendimiz bir iki taneyle başladık. Sonra evde bakılan kaplumbağalar var, insanlar tatile falan giderken evlerinde bakamadıkları için bizim buraya bırakmaya başladılar. Zamanla çoğalmaya başladılar" dedi.

'BİZİMLE BERABER YAŞIYORLAR'

Kaplumbağaların mikrop taşımayan, sorunsuz hayvan olduğunu söyleyen Tunca, "Mikrop taşımayan bir hayvan. Gelen müşterilerimizin çocuklarının da hoşuna gidiyor. Buraya gelen müşterilerimiz fotoğraflarını çekip sosyal medyalarında paylaşıyorlar. Bizler memnunuz, 18 tane kaplumbağamız var. Bakımları biraz zor ama eğlenceli. Mesela ciğeri çok seviyorlar. Ben karpuz kabuğu getiriyorum atıyorum onlara. Ciğer yiyorlar, karpuz ve kavun kabuklarını atıyoruz. Et, domates ve salatalık kabuğu seviyorlar. Alıştık, biz de müşteriler de memnun. 15 senedir burada bizimle beraber yaşıyorlar. Yani evde bakamayan bana getiriyor, bakımevi gibi olduk” dedi.

'ONLARA ÇOCUK GİBİ BAKIYORUZ'

İşletme çalışanlarından Selçuk Mercandan da, kaplumbağaların bakımını hiç eksik etmediklerini anlattı. Mercandan, "Hayvanı sevmeyen, doğayı sevmeyen, insanı zaten sevmez. Biz bunları sevdiğimiz için, temizliğini, bakımını devamlı kendimiz yapıyoruz. Kaplumbağaların bakımında en önemlisi temizlik, havuzun temiz olması. Bunların kendi ilaçları var. Sırtlarına sürdüğümüz özel ilaçlar var. Kabuklarını koruması için vitaminleri var, vitaminlerini veriyoruz. Yemekleri var, yemeklerini veriyoruz. Bayağı bir zorlu ama severek yapıyoruz. Bir nevi çocuk gibi bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

İnsanların, kendilerine verdikleri kaplumbağaları da ziyarete geldiklerini söyleyen Mercandan, "Bazıları daha önce buraya bırakmış olduğu kaplumbağaları tanıyorlar. Sırtında dört tane kare vardı diyor, oradan tanıyabiliyor. Biz de vesile oluyoruz. Buraya gelen müşterilerimizde çok seviyorlar. Özellikle yem getiriyorlar, ilaç katkısında bulunuyorlar. Ciğeri çok sevdikleri için ciğer getiriyorlar. Yani aslında biz evde ne yersek onlar da onları yiyor” dedi.

DHA
# Edirne kaplumbağa bakımevi# Kamil Tunca# Çay bahçesi# Kaplumbağa bakımı# Kaplumbağa sahiplenme# Kafeterya kaplumbağaları# Hayvan dostu işletmeler# Evde bakılamayan kaplumbağalar# vitamin bakımı# havuz temizliği# Kaplumbağa sahiplenme hikayesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Son Haberler
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları Belirlendi
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları...
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
1 Milyondan Fazla Kök Hücre Bağışçısı Umut Oldu! Peki, Siz de Bir Hayat Kurtarmak İster misiniz?
1 Milyondan Fazla Kök Hücre Bağışçısı Umut Oldu! Peki, Siz de Bir Hayat Kurtarmak İster misiniz?

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.