• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırklareli Üniversitesi'nden Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Gündem
Yayınlanma: 22 Temmuz 2024 - 10:40

Kırklareli Üniversitesi'nden Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Gündem
22 Temmuz 2024 - 10:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kırklareli Üniversitesi'nden Türk Mutfağı Haftası Etkinliği

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve eşi Ferah Şengörür, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen “Kırklareli Balkan Şefleri Buluşması” etkinliklerine katıldılar. Etkinlikler, KLÜ Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirilen “Büyüklerimizle Kırklareli Yöresel Yemekleri Yapıyoruz” başlıklı atölye çalışmasıyla başladı. Bu kapsamda, Kırklareli’nin geleneksel yemeklerinin tanıtımı için önemli bir adım atıldı.

Atölye çalışmasında, Kırklareli’nin farklı kırsal bölgelerinden gelen kadınlar, Balkan ülkelerinden gelen şeflerle işbirliği yaparak Kırklareli'nin yöresel lezzetlerini hazırladılar. Katılımcılar, Brakana Tatlısı, Bin Çocuk ve Kabak Böreği gibi yöresel yemekleri hazırlayarak, bu zengin lezzetleri hem tanıttılar hem de yaşattılar. Etkinlik, Türk mutfağının zenginliğini ve bölgesel yemeklerin kültürel önemini vurguladı.

Etkinlikte, Kırklareli Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri de aktif olarak yer aldılar. Gastronomi öğrencileri, şeflerle birlikte çalışarak mutfak becerilerini geliştirdiler ve yöresel yemeklerin hazırlanış sürecinde önemli rol oynadılar. Bu tür uygulamalı eğitimler, öğrencilere gerçek mutfak ortamında deneyim kazandırarak profesyonel yetkinliklerini artırmalarına yardımcı oluyor.

Gala Gecesi sunumunun ardından, etkinliklere katkıda bulunan şeflere teşekkür belgeleri takdim edildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici ve protokol üyeleri tarafından verilen belgeler, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan'dan gelen şeflere sunuldu. Bu jest, şeflerin etkinlikteki katkılarını ve bölgesel mutfak kültürünün tanıtımına sağladıkları desteği onurlandırdı.

Kırklareli Balkan Şefleri Buluşması, hem yerel halkın hem de uluslararası konukların ilgisini çekti. Etkinlik, bölgesel mutfakların uluslararası platformda tanıtılması açısından önemli bir fırsat sundu. Ayrıca, Kırklareli'nin gastronomi alanındaki potansiyelini ve kültürel zenginliğini vurgulayan bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Sonuç olarak, Kırklareli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinlik, Türk mutfağının ve yöresel yemeklerin tanıtılması açısından büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Bu tür etkinliklerin devamının, hem yerel mutfak kültürünün yaşatılması hem de uluslararası düzeyde tanıtılması açısından önemli olduğu vurgulandı.

Fotoğraf: Kırklareli Üniversitesi

HACER ZORTUL
# Kırklareli Üniversitesi# Balkan Şefleri Buluşması# Türk Mutfağı Haftası# Gastronomi Atölyesi# Yöresel Yemekler# Brakana Tatlısı# Kabak Böreği# Gastronomi# Gala Gecesi# Mutfak Sanatları
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Babaeski’nin 2026 Projeleri Gazi Meclis’te Masaya Yatırıldı
Babaeski’nin 2026 Projeleri Gazi Meclis’te Masaya Yatırıldı
Vali Uğur Turan'dan İl Göç İdaresi Personeline Takdir ve Teşekkür
Vali Uğur Turan'dan İl Göç İdaresi Personeline Takdir ve Teşekkür
Vali Uğur Turan'dan Kırklareli SYDV'ye Ziyaret
Vali Uğur Turan'dan Kırklareli SYDV'ye Ziyaret
Kırklareli'nde Ortak Çalışma İle Hurda Araçlara Müdahale
Kırklareli'nde Ortak Çalışma İle Hurda Araçlara Müdahale
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA...
Son Haberler
Doğu ve Güneydoğu Derneği'nden AK Parti Edirne İl Başkanlığı'na Ziyaret
Doğu ve Güneydoğu Derneği'nden AK Parti Edirne İl Başkanlığı'na...
Zübeyde Hanım, Vefatının 103. Yılında Edirne'de Saygıyla Anıldı
Zübeyde Hanım, Vefatının 103. Yılında Edirne'de Saygıyla Anıldı
Edirne Belediyesi'nden Şebeke Suyu İddialarına Net Yanıt
Edirne Belediyesi'nden Şebeke Suyu İddialarına Net Yanıt
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIM İŞİ
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA...
Kırklareli Valisi Uğur Turan: “Birlik, Merhamet ve Barış Zamanı”
Kırklareli Valisi Uğur Turan: “Birlik, Merhamet ve Barış Zamanı”
Trakya'da Hava Durumuna Dikkat! (22 Temmuz 2024)
Trakya'da Hava Durumuna Dikkat! (22 Temmuz 2024)

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.