Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Meclis Başkan Yardımcısı Jülide Başkur, Oda Genel Sekreteri F. Merve Çelik ve kadın personeller, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Rengin Ak’ı makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, üniversite-şehir iş birliğini güçlendirme mesajı verildi.
İstihdam ve Ekonomi İçin Ortak Vizyon
Ziyarette konuşan Kırklareli TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jülide Başkur, il ekonomisinin kalkınması için yürütülen projelerden ve oda faaliyetlerinden bahsetti. Başkur, “Kırklareli’de istihdamı artırmak ve ekonomik hareketliliği sağlamak adına gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Üniversitemizle daha sıkı iş birliği içerisinde projeler geliştirmeye hazırız,” ifadelerini kullandı.
Rektör Rengin Ak’tan Birlik Mesajı
Rektör Prof. Dr. Rengin Ak, nazik ziyaretlerinden dolayı Kırklareli TSO heyetine teşekkür ederek, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmak bizler için her zaman önem arz ediyor. İlimizin gelişimi ve öğrencilerimizin istihdamı açısından ortak projelere açığız,” dedi. Rektör Ak, özellikle kadın istihdamı ve girişimciliği konularında üniversite olarak destek sunabileceklerini ifade etti.
Kadın Gücü Vurgulandı
Ziyarete katılan TSO’nun kadın çalışanları da, kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer almasının önemine dikkat çekti. Rektör Ak’ın bu yöndeki çalışmalara ilham vereceğine inandıklarını belirttiler. Ziyaretin sonunda taraflar, üniversite ile Kırklareli TSO arasında kadın girişimciliği başta olmak üzere birçok alanda iş birliği fırsatlarını değerlendirme konusunda mutabık kaldı.
Haber Merkezi