Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kapsamında yayımladığı mesajda, işçilerin ve emekçilerin Türkiye’nin kalkınmasındaki rolüne vurgu yaptı. Başkan Ilık, “Alın teriyle hayatını kazanan tüm çalışanlarımız bizim için birer kahramandır” sözleriyle emeğe verdikleri değeri ifade etti.
Başkan Ilık mesajında, 1 Mayıs’ın sadece bir tatil günü değil, aynı zamanda emeğin, dayanışmanın, barışın ve birlik ruhunun simgesi olduğunu vurguladı. “İşçilerimiz ve işverenlerimizin birlikte yürüttüğü üretim mücadelesi, ülkemizin kalkınmasında en büyük güçtür” diyen Ilık, ekip ruhu ve dayanışmanın Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini belirtti.
Kırklareli TSO olarak amaçlarının toplumun tüm kesimleri arasında bir bağ kurmak olduğunu söyleyen Ilık, “İşçisiyle, esnafıyla, memuruyla, genciyle ve yaşlısıyla sosyal barışı tesis eden bir Türkiye için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık hedefinin ancak emekçi ve girişimcilerin birlikte yürümesiyle mümkün olabileceğini dile getiren Ilık, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm işçi ve emekçi kardeşlerimize kutlu olmasını diliyor, alın teriyle hayatını kazanan herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”