Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk Milleti’nin terör örgütlerinin ve darbecilerin karşısında her zaman dimdik durduğunu vurguladı. Türk halkının, karanlık geceye karşı büyük bir özveriyle tek yürek olduğunu belirten Ilık, “Demokrasi ve Cumhuriyet için bunca zorlukları aşan bu millet, özgürlüğü için gözünü bile kırpmadan can verir” dedi.
Türk Milleti Her Zaman Demokrasinin Bekçisidir
Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ilık, Kurtuluş Savaşı ruhunun 15 Temmuz gecesi bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti. “O gece halkımız, ülkemizin refahını, özgürlüğünü ve demokrasisini hedef alan hain saldırıyı durdurarak adeta yeni bir kahramanlık destanı yazdı” diyen Ilık, Türk Milleti’nin bu duruşunun tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiğini kaydetti. Ilık, Türk Milleti’nin her şartta demokrasinin ve Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirtti.
Ekonomik Saldırılara Karşı Da Güçlü Bir Mesaj Verildi
Soner Ilık, darbe girişiminin sadece siyasi değil, aynı zamanda ekonomik bir saldırı olduğuna da dikkat çekti. Türkiye’yi zayıflatmak isteyen terör örgütlerinin bu girişimle hedeflerine ulaşamayacağını belirten Ilık, “Milletimiz, hain darbe girişimini başarısızlığa uğratarak hem sosyal hem ekonomik anlamda ülkemizin bölünemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi. Ilık, bu birlik ruhunun Türkiye’nin ekonomik gücünün de teminatı olduğunu vurguladı.
Şehitlere Rahmet, Gazilere Şükran
Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, mesajının sonunda 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı, gazilere ise minnet duygularını iletti. “Bu menfur olayda hayatını kaybeden kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yüce Allah’tan ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyorum” ifadelerini kullanan Ilık, milli birlik ve beraberlik ruhunun daima korunması gerektiğini söyledi.
Haber Merkezi