Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da gerçekleştirilen Balkan Odalar Birliği (ABC) Genel Kuruluna katıldı.
Bölgesel İş Birliği Masaya Yatırıldı
Türkiye, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan heyetlerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda, bölgesel iş birliği, ticaretin geliştirilmesi ve ekonomik fırsatlar ele alındı. Toplantıda ayrıca dünya ekonomisindeki güncel gelişmeler ve bölgenin geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı.
Soner Ilık’tan Açıklama
Genel kurul sonrası değerlendirmede bulunan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte; Türkiye, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan heyetlerinin katılımıyla ‘Balkan Odalar Birliği (ABC) Genel Kurulu’nu Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da gerçekleştirdik. Genel Kurul’da, dünya ve bölgemizdeki gelişmeleri değerlendirdik” dedi.
Bölgenin Geleceği İçin Stratejik Adımlar
Genel kurulda yapılan görüşmelerin, Balkan ülkeleri arasında ekonomik iş birliğinin artırılması, yatırım ortamının geliştirilmesi ve sürdürülebilir ticari ilişkilerin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Katılımcılar, ortak projeler ve geleceğe dönük iş birlikleri konusunda da fikir alışverişinde bulundu.
Kırklareli İçin Katma Değer
Kırklareli TSO’nun bu tür uluslararası organizasyonlarda yer almasının, hem bölgedeki iş dünyasının sesini duyurmak hem de Kırklareli ekonomisine katma değer kazandıracak yeni iş birlikleri geliştirmek açısından önemli olduğu ifade edildi.
Haber Merkezi