Kırklareli pazarlarında deniz çuprası bu kez taneyle satışa sunuluyor. Balık tezgâhlarında yerini alan deniz çuprasının tanesi 800 TL’den satılırken, fiyatı gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Özellikle büyük boy çupralar pazarın en pahalı ürünleri arasında yer alıyor.
Balıkçılar Arzın Sınırlı Olduğunu Belirtiyor
Balık satıcıları, deniz çuprasının taneyle satılmasının nedenini balığın iri olması ve arzın sınırlı kalması olarak açıklıyor. Denizden avlanan çupranın her gün bulunamadığını ifade eden esnaf, bu durumun fiyatları doğrudan etkilediğini dile getiriyor.
Vatandaş Alırken İki Kez Düşünüyor
Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar, deniz çuprasının lezzeti ve besin değeri yüksek bir balık olduğunu ancak tanesinin 800 TL olmasının alım gücünü zorladığını söylüyor. Birçok kişi, yüksek fiyat nedeniyle daha uygun fiyatlı balıklara yöneldiklerini ifade ediyor.
Talep Sınırlı, Tazelik Ön Planda
Balıkçılar, fiyatların yüksek olmasına rağmen deniz çuprasına ilginin tamamen bitmediğini belirtiyor. Özellikle tazeliğiyle öne çıkan tezgâhlarda sınırlı da olsa satışların sürdüğü ifade edilirken, önümüzdeki günlerde av durumuna bağlı olarak fiyatlarda değişiklik olabileceği kaydediliyor.
Nizamettin Okutan





