Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda, şehrin katılımcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaşması için yapılabilecek iş birlikleri masaya yatırıldı. Başkan Bulut, bu buluşmanın Kırklareli’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, belediye ve üniversitenin ortak projelerle şehrin kalkınma sürecine değer katacağını ifade etti.
Sürdürülebilir Kalkınma İçin ortak projeler Gündemde
Toplantıda, Kırklareli Belediyesi ile Kırklareli Üniversitesi'nin iş birliği içerisinde yürütebileceği çeşitli projeler değerlendirildi. Özellikle çevresel sürdürülebilirlik, şehir planlama, sosyal kalkınma ve gençlere yönelik eğitim projeleri gibi alanlarda fikir alışverişinde bulunuldu. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Kırklareli'nin hem akademik hem de yerel yönetim düzeyinde güçlü bir sinerji yakalaması hedefleniyor.
Akademik Bilgi Birikimi, Kent Yönetimine Yansıyacak
Başkan Derya Bulut, üniversitenin bilimsel ve akademik birikiminin, belediye çalışmalarına yön verecek şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Üniversite ile geliştirilecek ortak projelerin, şehirde yaşayan vatandaşlara doğrudan fayda sağlaması amaçlanıyor. Bu iş birliği sayesinde özellikle gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların sosyal hayata daha aktif katılımı teşvik edilecek.
Kırklareli İçin Katılımcı ve Kapsayıcı Bir Vizyon
Rektör Prof. Dr. Rengin Ak ile yapılan görüşmede, sadece bugünü değil, geleceği de inşa edecek adımların temeli atıldı. Katılımcı ve kapsayıcı bir yerel yönetim anlayışının önemine vurgu yapan Başkan Bulut, bu vizyon doğrultusunda üniversite ile iş birliğinin artarak devam edeceğini belirtti.
Haber Merkezi