Kırklareli Valisi Uğur Turan ve Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Yaz Spor Okullarının açılış programına katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törenle, il genelindeki çocuklar ve gençler için dopdolu bir yaz dönemi resmen başladı.
Kırklareli'nin dört bir yanından gelen öğrenciler, renkli görüntülere sahne olan programda hem sporun hem de eğlencenin tadını çıkardı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizesiyle hayata geçirilen etkinlik, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
Sporla Büyüyen Bir Gelecek İçin Adım Atıldı
Vali Uğur Turan, açılış konuşmasında sporun çocukların hayatındaki önemine değinerek, “Spor, sadece beden sağlığı değil, aynı zamanda disiplin, özgüven ve takım ruhu kazandırır. Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları ile gençlerimizi sporla buluşturuyor, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunuyoruz,” dedi.
Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli Belediyesi olarak gençlerin ve çocukların her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, “Çocuklarımızın enerjisini doğru alanlara yönlendirmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sporla tanışması için elimizden geleni yapacağız,” ifadelerini kullandı.
Engelsiz Sporla Herkes İçin Eşit Fırsat
Bu yılın en anlamlı projelerinden biri de Engelsiz Yaz Spor Okulları oldu. Her çocuğun spor yapma hakkına sahip olduğu düşüncesiyle düzenlenen bu etkinlik, özel gereksinimli bireylerin de sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyor. Engelsiz Spor Okullarında çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde farklı spor branşlarını deneyimleyerek hem eğleniyor hem gelişiyor.
Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği Engelsiz Yaz Spor Okulları, toplumsal farkındalık açısından da büyük önem taşıyor. Katılımcı çocuklar sporun keyfini çıkarırken, aileler de bu anlamlı etkinliğin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Binlerce Çocuk Spora İlk Adımını Atıyor
Kırklareli Yaz Spor Okulları kapsamında futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis gibi birçok branşta eğitim veriliyor. Program sayesinde binlerce çocuk ve genç, hem sporla tanışıyor hem de yaz tatilini verimli geçiriyor.
Sporla iç içe bir yaz dönemi yaşayan öğrenciler, hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişirken, yeni arkadaşlıklar kurma imkanı da buluyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise ailelere çocuklarını spora teşvik etmeleri çağrısında bulunarak, katılımcı sayısının her yıl arttığını belirtti.