15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Hızırbey Camii’nde anlamlı bir Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Kırklareli Valisi Uğur Turan, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve İl protokolünün de katıldığı programda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için dualar edildi. Vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı bu özel günde, milli mücadelenin ve demokrasi şehitlerinin hatırasını yad etme fırsatı buldu.
Mevlid-i Şerif Programı ve Şehitler İçin Dualar
Hızırbey Camii’nde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif’de, şehitlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Manevi atmosferin yoğun olduğu programda, dualar eşliğinde 15 Temmuz’un önemi ve vatan savunmasında gösterilen kahramanlıklar bir kez daha hatırlatıldı. Katılımcılar, şehitlerin aziz hatırasına saygı duruşunda bulunarak, birlik ve beraberlik vurgusunun önemine dikkat çekti.
Başkan Derya Bulut’tan Anlamlı Mesaj
Programa katılan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Mevlid-i Şerif sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hızırbey Camii’nde, 15 Temmuz şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen düzenlenen Mevlid-i Şerif programının ardından, Valimiz Uğur Turan ile birlikte vatandaşlarımıza ikramda bulunarak, bu anlamlı günde bir arada olmanın manevi huzurunu paylaştık. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. Başkan Bulut’un mesajı, şehitlerimize olan saygı ve bağlılığın bir kez daha pekişmesini sağladı.
Vatandaşlara Pilav ve Tatlı İkramı ile Dayanışma
Anma programının sonunda katılımcılara ikramlar yapıldı. Bu ikram, 15 Temmuz’un anlamını paylaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlendi. Programda bir araya gelen vatandaşlar, hem şehitleri anmanın hazzını yaşadı hem de ortak değerlerde buluşmanın önemini bir kez daha hissetti. Kırklareli’nde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, Demokrasi ve Millî Birlik Gününün toplumsal hafızadaki yerini sağlamlaştırdı.
Haber Merkezi