Haber merkezi
Kırklareli Valiliği önderliğinde, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kodlareli ve Bilim Akademisi Çalıştayı yapıldı. Düzenlenen çalıştayda 2030’ların Kırklarelisi’ne yol gösterilmesi amaçlanıyor.
22 Haziran 2018 Cuma günü saat 09.30’da, Kırklareli Turizm ve Uygulama Oteli’nde “Kodlareli ve Bilim Akademisi Çalıştayı” yapıldı.
Çalıştayda, açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; Kodlareli ve Bilim Akademisi Projelerinin amaçlarını anlatırken, çalıştayın 2030’ların Kırklarelisine yol göstereceğini söyledi.
* “Cihazlar faydalı araçlara dönüşecek”
Kodlareli Projesi ile tüketen değil kendi mobil uygulamasını kendisi üreten, robot yapan bir nesil yetiştirilmesini amaçladıklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; “Bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesi, yaratıcılığın ticari ustalıkla birleştirilmesi 21. yüzyılda önem arz etmektedir. Yapılan araştırılmalara göre her 3 çocuktan biri henüz konuşma dahi öğrenmeden bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. elektronik cihazlarla tanışıyor. Çocukların kodlama ile tanışmaları, kullandıkları cihazları faydalı araçlara dönüştürmesini sağlayacak” dedi.
Tüketen değil, üreten nesil amaçladıklarını anlatan Murat Aşım; “Kodlama eğitimi, çocukların hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılım geliştirebilmelerine imkan tanıyarak tüketimin kaçınılmaz olduğu bu çağda sadece tüketen değil üreten nesillere dönüşecektir. Kodlareli projesi ile tüketen değil kendi mobil uygulamasını kendisi üreten, robot yapan bir nesil yetiştirilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
* “Eğiticilik nitelikleri gelişecek”
Bilim Akademisi Projesinden de bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım; “Öğretmenlerimize etkili mentörlük eşliğinde, pratik yapma ve anında geri bildirim alma imkânı sunurak eğiticilik niteliklerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz” cümlelerini kullandı.
Öğretmenlerin bireysel olarak sergiledikleri çabaları sistemli hale getirmek istediklerinin altını çizen Murat Aşım; “Kırklareli ilinde görev yapan öğretmenlerin 21. YY becerilerini tanımalarını ve uygulama alanları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve teknolojideki günceli yakalama noktasında öğretmenlerimize gerekli bilgi, beceri ve bakış açısını kazandırarak öğretmenlerin potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yol gösterici olmak projenin genel amacıdır. Öğretmenlere etkili mentörlük eşliğinde pratik yapma ve anında geri bildirim alma imkânı sunularak eğiticilik niteliklerinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır. Öğretmenlerin öğrenci merkezli, bireylerin öğrenme düzeyi farklılıklarını dikkate alan farklı yöntem, teknikleri kullanmakta zorluk yaşaması veya değişime direnç göstermesi projenin temel gerekçesini oluşturmaktadır. Bilgiyi aktarma yollarını çeşitlendirmek, böylece öğrenemeyen öğrenci kalmamasını sağlayarak dolaylı olarak öğretmen tükenmişliğini önlemek projenin çıkış noktası konumundadır. Öğretmenler yeni teknikler kullanarak denemeler yaparken, yeterli düzeyde eğitimi olmayan öğretmenler genelde öğrenci seviyesine uygun yöntemler geliştirmekte istenilen başarıyı yakalayamamaktadır. Öğretmenlerin bireysel olarak sergiledikleri çabaları sistemli hale getirip, onların ihtiyacı olan bilgi ve beceriyi kazandırabilmek en nihayetinde öğrencilerin akademik ve sosyal başarısına olumlu etki sağlayacaktır. Sınıfında başarılı olduğunu hisseden öğretmenin de motivasyonu yükselecek ve sonuç olarak öğretmenlik niteliği ile birlikte eğitim camiasının kurumsal kapasitesi artırılmış olacaktır. Kırklareli ilinde görev yapan öğretmenlerin 21. YY becerilerini tanımalarını ve uygulama alanları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve teknolojideki günceli yakalama noktasında öğretmenlerimize gerekli bilgi, beceri ve bakış açısını kazandırarak öğretmenlerin potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yol gösterici olmak projenin genel amacıdır. Öğretmenlere etkili mentörlük eşliğinde pratik yapma ve anında geri bildirim alma imkânı sunularak eğiticilik niteliklerinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ayrıca konuşmasında; Kırklareli Valisi Osman Bilgin’e kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.
Düzenlenen çalıştay daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. (Savaş Eskici)
Gündem
Yayınlanma: 23 Haziran 2018 - 08:32
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Kodlareli ve Bilim Akademisi Çalıştayı" düzenledi
Haber merkezi Kırklareli Valiliği önderliğinde, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kodlareli ve Bilim Akademisi Çalıştayı yapıldı
Gündem
23 Haziran 2018 - 08:32
