Bu acı haberi duyan Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, toplumun birlik ve dayanışma içinde olduğu zamanlarda en büyük gücünü bulduğunu ifade etti. Bulut, "Birlikteliğe en çok acı günde ihtiyacımız var" diyerek, duygusal bir mesaj ile seslendi ve planlanan yürüyüş etkinliğini iptal ettiğini duyurarak, Pektaş ailesine baş sağlığı diledi.
Bulut'un açıklamasında öne çıkan nokta, Sibel Kesimoğlu’nun babası İlhan Pektaş’ın vefat haberi üzerine duyduğu derin üzüntüydü. Başkan adayı, Pektaş ailesine baş sağlığı dileklerini ileterek, acılarını paylaştı. Ayrıca, Bulut, planlanan yürüyüş etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararının, Pektaş ailesinin yaşadığı bu acı olayın etkisiyle alındığı belirtildi. Bulut, bu zor zamanında Pektaş ailesine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı dilediğini ifade etti.
İYİ Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ali Dermenci ise, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun eşi Sibel Kesimoğlu'nun babası İlhan Pektaş'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, başsağlığı dileklerini iletti. Dermenci, Pektaş'a Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu. Dermenci ayrıca İlhan Pektaş'ın vefatı nedeniyle bugün saat 13:00’ta yapılması planlanan büyük araç konvoyunun iptal edildiğini duyurdu.
Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serdar Türker de, bugün saat 14:00'da planlanan büyük araç konvoyunu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun eşi Sibel Kesimoğlu'nun babası İlhan Pektaş'ın vefatı sebebiyle iptal ettiklerini açıkladı. Türker, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve eşi Sibel Kesimoğlu’na başsağlığı dileklerini iletti ve başsağlığı mesajlarını iletti.
Kevser Çelik