Kırklareli Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Gündemin en dikkat çekici maddelerinden biri, 09.05.2025 tarihli meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen toplam 400 milyon TL’lik kredi talebine ilişkin komisyon raporuydu. Belediye tarafından planlanan yeni şantiye ve itfaiye alanı, hizmet binası tadilatı ve yeni mezarlık alanı düzenlemesi için İller Bankasından alınması planlanan kredi, oy çokluğuyla reddedildi.
Yatırımlar İçin Ayrı Ayrı Dev Projeler Planlanmıştı
Belediye yönetimi, şehir genelinde yapılması planlanan büyük çaplı üç proje için toplamda 400 milyon TL kredi talebinde bulunmuştu. Projeler arasında 250 milyon TL’lik yeni şantiye ve itfaiye alanı inşası, 100 milyon TL’lik mevcut hizmet binasının tadilatı ve 50 milyon TL’lik yeni mezarlık alanı düzenleme çalışması yer alıyordu. Ancak bu plan, meclis üyeleri tarafından uygun bulunmadı.
Belediye Başkanına Yetki Talebi de Reddedildi
Kredi kullanımıyla birlikte Belediye Başkanı Derya Bulut'a’na işlemleri yürütme ve onay sürecinde yetki verilmesi de gündeme alınmıştı. Fakat yapılan oylamada, yalnızca kredi kullanımı değil, aynı zamanda başkana verilmesi talep edilen yetki de oybirliğiyle reddedildi. Kararın, belediyenin finansal dengeleri ve kaynak kullanımı açısından değerlendirildiği düşünülüyor.
Kararın Ardından Gözler Alternatif Finansman Yollarında
Meclisten çıkan ret kararının ardından, belediye yönetiminin söz konusu projeleri nasıl finanse edeceği merak konusu oldu. Şehir halkının yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin akıbeti, alternatif kaynak arayışlarını gündeme getirdi. Önümüzdeki süreçte, belediye yönetiminin yeni stratejiler geliştirmesi ve kamuoyuna bilgilendirme yapması bekleniyor.
HACER ZORTUL