• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Kılıçdaroğlu, marteniçkayı Bulgaristan'da öldürülen Türkan bebeğin anıtının ağacına astı
Edirne
Yayınlanma: 17 Nisan 2023 - 11:42

Kılıçdaroğlu, marteniçkayı Bulgaristan'da öldürülen Türkan bebeğin anıtının ağacına astı

C Gurbet GÖKÇE- Mehmet YİRUN/ KIRCLİ (Bulgaristan), ()- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balkanlar ve Trakya'da baharın gelişini simgeleyen ve bileğine

Edirne
17 Nisan 2023 - 11:42
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kılıçdaroğlu, marteniçkayı Bulgaristan'da öldürülen Türkan bebeğin anıtının ağacına astı

C

Gurbet GÖKÇE- Mehmet YİRUN/ KIRCAALİ (Bulgaristan), (DHA)- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Balkanlar ve Trakya'da baharın gelişini simgeleyen ve bileğine taktığı marteniçka adı verilen kırmızı- beyaz bilekliği, Bulgaristan'da asimilasyon sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu annesinin kucağında öldürülen 18 aylık Türkan bebeğin anısına yaptırılan anıt çeşmenin bahçesindeki çam ağacına astı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali kentinde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesinde Kırcaali Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu Bulgaristan'dan çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile soydaşlar çiçeklerle karşıladı. Kılıçdaroğlu, belediyenin ardından Bulgaristan'da komünizm dönemindeki asimilasyon sırasında 1984 yılında askerlerin açtığı ateş sonucu annesinin kucağında 18 aylıkken öldürülen Türkan Feyzullah bebeğin, Yoğurtçular köyündeki mezarını ziyaret etti. Türkan bebeğin mezarına çiçekler bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra Türkan bebeğin öldürüldüğü ve anısına yapılan anıt çeşmeye çelenk bıraktı. Burada çocuklar, şiirler okudu.

MARTENİÇKA'YI ÇAM AĞACINA ASTI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından yaptığı yayın sırasında bileğinde dikkat çeken, Balkanlar ve Trakya'da baharın gelişini simgeleyen ve marteniçka adı verilen kırmızı- beyaz bilekliği, Türkan bebeğin anısına yaptırılan anıt çeşmenin yanında bulunan çam ağacına astı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Nalbantlar köyünde bulunan ve 1438 yılında tek bir çivi çakılmadan kurulan Yedi Kızla Camisi'ni ziyaret etti. Camiye gezen Kılıçdaroğlu'na müftülük görevlileri ve cami imamı tarafından caminin yapısı ve tarihi anlatıldı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN ANITINI ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu daha sonra, hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu'nun Kırcaali'nin Mestanlı ilçesindeki heykelini ziyaret etti. Burada soydaşlar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek, Bulgaristan'da Şair Nuri Turgut Adalı'nın büstüne çelenk koydu. Kılıçdaroğlu, ilçede soydaşların direnişi sırasında öldürülenler anısına dikilen anıtı ziyaret edip çelenk bıraktı. Ziyarette öldürülen soydaşlar için dualar okundu.

'CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ'

Burada Bulgar gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bugün demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren insanların anıtının önündeyiz. Biz de Türkiye'de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız" dedi. Gazetecinin, "Bulgaristan'daki soydaşlara güveniyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Elbette güveniyorum. Onlar özgürlük mücadelesi verdiler. Her mücadelenin bir bedeli var, bedellerini yaşamlarıyla ödediler" dedi.

Gazetecinin "Nasıl bir kampanya bekliyorsunuz" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de ekonomiden sosyal yaşama hemen hemen her alanda güzel projelerimiz var. Bu projeleri aktaracağız. Tarım, sağlık, bilim, teknoloji gibi alanlarda" diye konuştu. (DHA)

İlginizi Çekebilir
AK Partili Saide Yapıcı’dan Sürpriz Çıkış!
AK Partili Saide Yapıcı’dan Sürpriz Çıkış!
Edirne'nin Unutulmaz Pedalı: Mehmet Tamküpeli'nin Tarihi Başarısı!
Edirne'nin Unutulmaz Pedalı: Mehmet Tamküpeli'nin Tarihi Başarısı!
Edirne’de ilkokul öğrencileri 1 ton atık pil topladı
Edirne’de ilkokul öğrencileri 1 ton atık pil topladı
Aracıyla ters yöne giren ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 60 bin lira ceza
Aracıyla ters yöne giren ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 60 bin lira ceza
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
AHMETBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLAN
Son Haberler
AK Partili Saide Yapıcı’dan Sürpriz Çıkış!
AK Partili Saide Yapıcı’dan Sürpriz Çıkış!
Edirne'nin Unutulmaz Pedalı: Mehmet Tamküpeli'nin Tarihi Başarısı!
Edirne'nin Unutulmaz Pedalı: Mehmet Tamküpeli'nin Tarihi Başarısı!
AHMETBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLAN
AHMETBEY BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLAN
31. Uluslararası Karagöz Kültür & Sanat ve Kakava Festivali Kırklareli'de Coşkuyla Kutlandı
31. Uluslararası Karagöz Kültür & Sanat ve Kakava Festivali Kırklareli'de...
Karagöz Festivali'nde Sanatla Lezzet El Ele
Karagöz Festivali'nde Sanatla Lezzet El Ele
Kılıçdaroğlu, Edirne'den Bulgaristan'a geçti
Kılıçdaroğlu, Edirne'den Bulgaristan'a geçti

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.