Ana Sayfa Gündem, Kırklareli, Sağlık 23 Nisan 2018 738 Görüntüleme

“Kan Bağış Kampanyası’na tüm halkımızı bekliyoruz”

 

HABER MERKEZİ

Kırklareli Anadolu Lisesi ve Kızılay Kırklareli Şubesi tarafından Kan Bağış Kampanyası düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 2 gün süren ve 316 Ünite Kan Bağışı’nın yapıldığı organizasyonda bu yıl yine yüksek bir katılım bekleniliyor.

25-26 Nisan 2018 tarihleri arasında Kırklareli Anadolu Lisesi’nde yapılacak olan Kan Bağışı Kampanyası hakkında bir açıklama yapan Kırklareli Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Çolak, kampanyaya yüksek bir katılım beklediklerini söyledi.

Kan Bağış Kulübü öğrencilerin çalışmalara aylar öncesi başladığını belirten Çolak, Ünlü Sanatçıların katılımı ile çekilen videoyla Kırklareli halkını kampanyaya davet ettiklerini söyledi.

Okul Müdürü Çolak kan bağış hakkında şunları kaydetti;

“Bununla ilgili 23 Nisan 2018 Pazartesi günü (bugün) Kırklareli merkez ilyçeİstasyon Caddesi’nde Kan Bağış Kulübü öğrencilerimiz tanıtım için stant açacaklar. Bu stantta halkımızı kan bağış kampanyasına davet edecekler. Geçen yıl düzenlediğimiz kan bağış kampanyasına çok yoğun ilgi vardı. Geçen yıl 2 günde 316 Ünite Kan Bağışı yapılmıştı. Ancak talep çok fazla olduğu için birçok kişiyi geri çevirmek zorunda kaldık. Bu yıl Kızılay hazırlıklı geliyor, bizde hazırlıklıyız. Geçen yılı göre 3 kat daha fazla personelle hizmet verecek Kızılay. Geçen yıl 316 Ünite Kan Bağışı’nı daha fazla arttırmak istiyoruz.  Çocuklarımız tanıtım konusunda kurumlarla iletişim halinde.  Milli Eğitim Müdürlüğü,  Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibat halindeler. Onlarla görüştüler, onların desteğini aldılar. Bize dönüşler çok güzel oldu, herkesin kampanyayı sahiplendiğini gördük. Biz bu yıl çok daha kan bağışı olacağını düşünüyoruz. Belki de Trakya’da alınmış en yüksek üniteye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bunun yanında Çocuklarımız için faaliyet düzenlemesi açısından çok yararlı olduğunu görüyoruz. Çocuklarımız bir kampanyanın, bir organizasyonun nasıl yapılacağını çok iyi biliyorlar. Biz sadece kendilerini yönlendiriyoruz, onlar danışman öğretmenleriyle birlikte bu kampanyayı gerçekleştiriyorlar.  Kan Bağışı Kulübünün yanında okulumuzdaki Kodlama Kulübümüzde bu kampanyaya destek veriyor. Bu yıl büyük bir talep olacağını düşündüğümüz için kan bağışı açısından Kodlama Kulübünde ki çocuklarımız bununla ilgili gelenleri düzgün bir şekilde, beklemeden kan bağışını vermeleri için bir yazılım geliştirdiler” dedi.  (Kadir Sinici)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com