Kırklareli Merkez Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, bu hafta sıra dışı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Jandarma Özel Asayiş ve Kurtarma (JÖAK) birliklerine ait tanıtım ve satış tırı, meydanda vatandaşlarla buluştu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hem milli bilinç güçlendirildi hem de anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlandı.
Hediyelik Ürünler Gençlerin Gözdesi Oldu
JÖH ve JÖAK timlerinin kullandığı sembolleri taşıyan baskılı tişörtler, şapkalar, montlar, künyeler, bileklikler ve saatler gençlerin ilgisini çekti. Özellikle sosyal medyada bu ürünleri paylaşan gençler, etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladı. Hem tarz hem de anlam taşıyan bu eşyalar, kısa sürede tükenmeye başladı.
Tüm Gelir Şehit Ailelerine Bağışlanıyor
Etkinliğin en dikkat çeken yönlerinden biri ise sosyal sorumluluk tarafı oldu. Satışlardan elde edilen gelirin tamamı, şehit olan jandarma personelinin aileleri yararına Jandarma Asayiş Vakfı’na bağışlanıyor. Bu detay, hem vatandaşların hem de gençlerin gönlünde ayrı bir yer edindi. Alışveriş yapan herkes, aynı zamanda bir iyiliğe de ortak oldu.
Kırklareli Halkından Yoğun Katılım
Meydana kurulan tanıtım tırına sadece gençler değil, her yaştan Kırklarelili yoğun ilgi gösterdi. Aileler çocuklarıyla birlikte gelerek tırdaki ürünleri inceledi, JÖH ve JÖAK görevleri hakkında bilgi aldı. Özellikle çocuklar, kamuflaj kıyafetleri ve askeri teçhizat replikalarına büyük ilgi gösterdi. Etkinlik, toplumun güvenlik güçlerine olan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kevser Çelik