İYİ Parti, Türkiye genelinde kongre sürecine girmiş bulunuyor. Bu kapsamda Pınarhisar ilçesinde kongre tarihi 11 Ekim 2025 olarak belirlendi. Yaklaşık 7 yıldır İYİ Parti Pınarhisar İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tarık Tekeş, kongrede aday olmayacağını açıkladı.
Tekeş’ten Teşekkür Mesajı
Tarık Tekeş, yaptığı açıklamada görev süresi boyunca yanında olan tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti. 08 Şubat 2019’da Kurucu İlçe Başkanı Ümit Çalık’tan görevi devraldığını hatırlatan Tekeş, “Bu görevi büyük bir onurla yürüttüm. Yönetimlerimde yer alan, bana destek veren teşkilat mensuplarımıza ve farklı görüşlere sahip olsa da gönlünde bana yer açan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İl Başkanlarına Özel Teşekkür
Görev süresi boyunca uyum içinde çalıştığı İYİ Parti İl Başkanları Hilmi Hersek ve Volkan Akman’a da teşekkür eden Tekeş, “Her zaman desteğini yanımda hissettiren İl Başkanlarımıza minnettarım” ifadelerini kullandı.
“Yeni Yüzlere ve Taze Kana İhtiyaç Var”
Kongrede aday olmayacağını açıklayan Tekeş, bu kararının gerekçesini de paylaştı. Tekeş, “Partimizin önünü açmak, yeni yüzlerin, yeni güçlerin ve taze kanların teşkilatımızda yer alması için aday olmama kararı aldım” diyerek değişimin önemine vurgu yaptı.
İYİ Parti Pınarhisar’da Kongre Heyecanı
11 Ekim 2025 tarihinde gerçekleşecek İYİ Parti Pınarhisar İlçe Kongresi’nde yeni başkan belirlenecek. Tekeş’in aday olmama kararı, partide yeni bir dönemin kapılarını aralarken, kongre sürecinde ilçede heyecanın giderek arttığı ifade ediliyor.
Haber Merkezi