• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Gençliğine güvenmeyenler geleceğini inşa edemezler"
Gündem
Yayınlanma: 20 Mart 2017 - 08:54

"Gençliğine güvenmeyenler geleceğini inşa edemezler"

  * Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler; “Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak, Kainatın ve hayatın kodlarını içinde gizleyen Besmeleyle yola çıktık

Gündem
20 Mart 2017 - 08:54
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Gençliğine güvenmeyenler geleceğini inşa edemezler”
 

* Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler; “Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak, Kainatın ve hayatın kodlarını içinde gizleyen Besmeleyle yola çıktık. Gençlerin, toplumun ve siyasetin önünü açarak, çözüm sunan, proje üreten, sivil inisiyatif olmayı tercih ettik. Yeni Anayasa’da gençlerimize seçilme hakkını küçümseyen ve fazla görenler şunu bilmelidirler ki, Cumhuriyeti kuran irade gençliğe hitabe de gençliğin birinci vazifesinin Ülkenin, istiklâlini ve Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu ifade etmiştir. Bugün, gençliği sadece muhafaza ve müdafaa görevi ile sınırlayanlar, bilsinler ki, Fatih’in torunları, Kurtuluş Savaşı’nın ve 15 Temmuz’un Gençleri olarak ülkeyi yönetme görevini de üstlenecektir. Muhafaza ve müdafaa edebilen gençlik, ayni zamanda yönetebilir de. Gençliğine güvenmeyenler geleceğini inşa edemezler”  dedi.

HABER MERKEZİ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler geçtiğimiz fün gerçekleştirilen “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu Konferans hakkında açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti:
“Türkiye Gençlik Vakfı Kırklareli İl Temsilciliği önderliğinde Evet Platformu olarak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konulu Konferans düzenlendik. Ülkemizin en önemli ve hayati gündem maddesi Yeni Anayasa’dır. Kutsal Devlet anlayışı ve Düşman Devlet anlayışı, metaforundan çıkarak  '' İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ''felsefesiyle, bölgesinde güç, uluslararasında söz sahibi olan bir devlet anlayışının temelleri, yeni anayasa paketi ile birlikte atılacaktır.

İnsanlığın dünya sahnesindeki yolculuğu kadın ve erkekle birlikte başlamıştır. İnsanlık bu büyük ve uzun yolculukta nice devletler, nice imparatorlular ve nice medeniyetler inşa etmiştir. Bütün bu yapılanların ana eksenin de ise, yönetici ve yönetim sistemleri önemli rol oynamıştır. Dünya hızlı bir değişim ve gelişim sürecini yaşıyor. Buna hep birlikte şahitlik yapıyoruz. Siyasette, hukukta, bilimde, teknolojide özellikle de sosyal ve siyasal alanda. Yakın tarihe kadar dünya iki kutuplu, iki merkezli, doğu ve batı bloku olarak hareket ediyordu. Dünya ülkeleri, gece ışığın etrafında kümeleşen üşüşen kelebekler gibi, bu iki merkezin etrafında toplanmışlardı. Büyük sosyal ve siyasal değişimler ülkeleri kendi yörüngelerine kendi merkezlerine doğru hareket etmeyi sağladı.

Yeni bir Türkiye ve yeni bir medeniyetin inşası için, yeni bir anayasaya ve yeni bir yönetim sistemine ihtiyaç vardır. Artık yeni Türkiye’de yeni aktör toplum olacaktır. Ülkemiz insanı, referandum süreçlerinde kendinin merkeze alındığının ve aktör olmaya başladığının bilincine ulaşmıştır. Üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının en önemli sorumluluklarından biri, toplumun önünü açmak, siyasi, ekonomik, sosyal ve hukuki alanlarda öncü ve yardımcı olmaktır.

Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak, Kainatın ve hayatın kodlarını içinde gizleyen Besmeleyle yola çıktık. Gençlerin, toplumun ve siyasetin önünü açarak, çözüm sunan, proje üreten, sivil inisiyatif olmayı tercih ettik. Yeni Anayasa’da gençlerimize seçilme hakkını küçümseyen ve fazla görenler şunu bilmelidirler ki, Cumhuriyeti kuran irade gençliğe hitabe de gençliğin birinci vazifesinin Ülkenin, istiklâlini ve Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu ifade etmiştir. Evet İstiklal Savaşı’nda,15 Temmuz’da birinci vazifemizi yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Bundan böyle, Türkiye Gençliği olarak, Yeni Anayasa ile birlikte ikinci vazife olarak, muhafaza ve müdafaa ettiğimiz ülke ve Cumhuriyeti yönetme görevini de üstleneceğiz. Bugün, gençliği sadece muhafaza ve müdafaa görevi ile sınırlayanlar, bilsinler ki, Fatih’in torunları, Kurtuluş Savaşı’nın ve 15 Temmuz’un Gençleri olarak ülkeyi yönetme görevini de üstlenecektir. Muhafaza ve müdafaa edebilen gençlik, ayni zamanda yönetebilir de. Gençliğine güvenmeyenler geleceğini inşa edemezler.” (Savaş Eskici)

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir
Yiğitbaşı Köylülerinin Köy Hasreti Şenlikle Dindi
Yiğitbaşı Köylülerinin Köy Hasreti Şenlikle Dindi
Kırklareli'nde Yerel Üreticiye Destek: Köy Pazarı Sokağı Açılıyor
Kırklareli'nde Yerel Üreticiye Destek: Köy Pazarı Sokağı Açılıyor
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi
Kırklareli'nde
Kırklareli'nde "Zaferin Adı Türkiye" Fotoğraf Sergisi Açıldı
Son Haberler
Yiğitbaşı Köylülerinin Köy Hasreti Şenlikle Dindi
Yiğitbaşı Köylülerinin Köy Hasreti Şenlikle Dindi
Edirne Belediyesi'nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: E-Ruhsat ve E-Çap Tanıtıldı
Edirne Belediyesi'nden Dijital Dönüşüm Hamlesi: E-Ruhsat ve E-Çap...
Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık: “Milletimiz Yeni Bir Kahramanlık Destanı Yazdı”
Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık: “Milletimiz Yeni Bir Kahramanlık...
Kırklareli'nde Yerel Üreticiye Destek: Köy Pazarı Sokağı Açılıyor
Kırklareli'nde Yerel Üreticiye Destek: Köy Pazarı Sokağı Açılıyor
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi
Kırklareli'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Düzenlendi
“Yaşlılık döneminde sağlık sorunlarının erken tespiti önemli”
“Yaşlılık döneminde sağlık sorunlarının erken tespiti önemli”

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.